Recents in Beach

header ads

International Street Photography Exhibition @ MATIC

International Street Photography Exhibition @ MATIC | Matic di Jalan Ampang sedang mengadakan pameran Fotografi jalanan antarabangsa yang akan berakhir 30 Mac ini. Pameran ini merupakan satu usaha yang baik supaya Matic sentiasa aktif dan menjadi tempat rujukan serta pertanyaan tentang pelancongan di Malaysia.




Jika anda jurugambar atau sekadar meminati fotografi atau sesaja tak dok mende nok buat eloklah pergi ke pameran di Matic ini untuk melihat kreativiti dan 'ketajaman mata' jurugambar lain. Untuk mendapatkan gambar yang menarik dan hebat kesabaran sangat diperlukan selain luck. Ilmu, latihan dan usaha perlu berterusan. Bukan boleh belajar di youtube saja, kena berguru. Guru pula tak semestinya yang caj kau beribu ringgit untuk pandai walaupun yang mahal itu selalu lebih baik.

Aku sendiri memang minat fotografi. Minat je lah, pandainya tidak hehe... Percaya tak kalau aku kata aku belajar menggunakan kamera Yachica FX-3 yang manual tu masa sekolah menengah? Bila ada duit sendiri pi beli yang otomatik, senang kononnya. Memang senang pun tapi kualiti gambar tak sama. Eh, yang adik-adik ni tahu ke kamera Yashica? Yang aku berulang nampak orang dok bertekak Nikon vs Canon jer... tahpape. Kalau ada kamera dslr terkini pun tapi guna setting otomatik saja lebih baik guna handphone. (#Uje mohon terasa hahahha....). Samsung P9 tu pun dah kebabommm lawa gambarnya.

Aku share sedikit gambar-gambar menarik yang dipamerkan. Ada gambar yang.... eh aku pun ada gambar macam ni! hahah gitu. Kiranya yang aku share ni menariklah di mataku. Photographer yang lain jangan berkecil hati ya because it's subjective.

by Azman Karib, Malaysia.

by Husni Munir, Indonesia.

by Jasper Tijano, Philippine.

by Dennis Lim, Malaysia.

by Kevin Lim, Malaysia.

Malaysia Tourism Centre (MaTiC)
109, Jalan Ampang,
50450, Kuala Lumpur,
Malaysia.

Telephone: 03 9235 4800 / 4900
Fax: 03 2162 1149
E-Mail: info@matic.gov.my
Website: http://www.matic.gov.my


Bagaimana untuk ke MATIC dengan pengangkutan awam?
Anda boleh menaiki LRT dan turun di Stesen Dang Wangi atau KLCC. Lebih dekat jika menaiki monorel dan turun di Stesen Bukit Nenas.





Post a Comment

0 Comments