Pengguguran janin



1) Masa aku bersalinkan anak yg ke3 kat satu klinik swasta kat Seremban in 2002, ada 2 3 org bdk pmpuan tersengih2 nak kena pelempang sedang menunggu giliran msg2 nak buat abortion.

2) A married woman next to my bed menunggu masa nak gugurkan kandungan yg dah 5 bulan atas alasan baby tak grow - dia teresak-esak masa tu. Bila dah selesai staf klinik tanya sama ada dia nak janin tu ke tidak and she said "no". I was wondering kat mana la janin tu kena humban.

3) Ada student U di ibukota gugurkan anak dr lelaki yg sama dah 2 kali. Yg ke2 lahir sempurna dan diberi kpd org lain. Dengarnya rahim dia dah rosak. Ko ingat jantan tu nak kahwin dgn dia ke? Dia mesti nak yg mcm ustazah - sesuci Safi

4) Dlm newpaper mgu ni 384 bungkusan janin ditemui di sebuah kuil Bangkok. (Al Jazeera kata 950 dlm 1 bilik, 2 bilik lg blm check). Itupun ada org komplen terhidu bau busuk. Itu yg dijumpai sahaja, yg dah ditanam/dicampak mana2/bg anjing makan? Yg manusia makan?
Nota : industri seks di Thailand adalah halal.





credit to blogserius



Org cerita proses abortion ni sakit, betul ke? Kalau sakit kenapa sanggup buat berkali-kali?

Post a Comment

182 Comments

  1. kt mane buat abortion tu. klinik ke

    ReplyDelete
  2. anon: klinik swasta tengah bandar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelase email me admint.. Addres for clinic.. Mohdhafiz22@ymail.com

      Delete
    2. how much for the cost? can you email me the address. marissa_alaska@yahoo.com

      Delete
    3. blh bg alamat kat mana klinik tu kt ainnurfarah93@yahoo.com

      Delete
    4. blh bg alamat..ainnurfarah93@yahoo.com

      Delete
    5. kat area mne ya
      shawal.fitri@yahoo.com

      Delete
  3. boleh kasi tau alamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai boleh tau tak klinik apa?

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ruggedmom...plz send me the add...

      Delete
    2. please send me the address
      born_radio1@yahoo.com

      Delete
    3. born_radio1@yahoo.com please pm me the address

      Delete
    4. Pls sent address to rma9594@hotmail.com

      Delete
  5. Replies
    1. ruggedmom...send to me the address plz....winnie_trisha@yahoo.com

      Delete
    2. saya telah berumur dan mempunyai pelbagai penyakit sperti darah tinggi dll. boleh saya dapatkan alamat doktor itu? saya betul2 memerlukan cara yang selamat. sakinahsulaiman88@yahoo.com tq :)

      Delete
    3. bro.. pliz send me the adress.. hkkh1116@gmail.com

      Delete
    4. con u give the adress.. hkkh1116@gmail.com

      Delete
    5. bro.. pliz send me the adress.. hkkh1116@gmail.com

      Delete
    6. Can you tell me the address? meaalyy@gmail.com

      Delete
  6. can i have the address? innuendolite@gmail.com

    ReplyDelete
  7. kalau boleh nak juga alamat klinik tu...satu hari je ke process??brape ye?

    ReplyDelete
  8. brape cost ye..?

    ReplyDelete
  9. can i hv the address too?

    ReplyDelete
  10. hi..how can i contact u to gain info regarding this?

    ReplyDelete
  11. bleh tahu lebeyh lanjut pasal ni? pm me chick_cute128@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. can i have d address 2....dydy_eddie@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. boleh sy taw alamat? emel kt thestar_76@rocketmail.com

    ReplyDelete
  14. Bole bgtau alamat?
    Syaf1109@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. bleh bgtau alamat klinik tu x? send at email sha_faziera@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. bleh bgtau alamat tu x?nrd_bluemarine@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. email to me at this address cfhitchen@gmail.com

    Thank U...

    ReplyDelete
  18. tlg send alamat klinik tu. mr_fiqk@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. tlg sent alamat klinik 2. sy nak info lebih lanjut . emailkan kat epulbaha@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. farahlicious007@gmail.com
    tlg bg alamat klinik tue please..

    ReplyDelete
  21. salam...alamat klinik tu kt mne?msg kt no ni 0178706480(man)
    tq..

    ReplyDelete
  22. memang sakit sangat kalau kita mengalaminya...
    itu lah orang yang sering kata pada kita...
    sakit bersalin dengan sakit gugur lebih sakit rasanya orang yang bersalain...

    ReplyDelete
  23. bole bg adress klinik tu x? yantie_nadzri90@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. saya pun nak address klinik tu...
    email saya yaya_zmz@yahoo.com
    mekaseh...

    ReplyDelete
  25. sape yang dah dapat alamat tu bole tlg send kt sy plak x...please tq mascantik@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. minta kerjasama..bagi alamat details klinik tu,saya betul2 memerlukan..tolong..send email kat saya. selamat_bakri@hotmail.com

    ReplyDelete
  27. can you give the address & the cost?send to jessie_cutie@yahoo.com URGENTLY tq

    ReplyDelete
  28. can you give the address & the cost?send to jessie_cutie81@yahoo.com URGENTLY tq

    ReplyDelete
  29. can you please tell the address and how much does it cost ? Thanks. superfox4792@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. tolong kasi tahu alamat nya,,email ker fara_rafera_2122@hotmail.com

    ReplyDelete
  31. email me plsss the address ...

    aqi_cheeky91@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. can u give the adress that clinic and the cost...seeedsa@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. sy perlukan alamat klinik 2 dan kosnya skali.. tlg email pd sy juga.. thanks
    yan_kl89@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. sy perlukan alamat klinik 2 dan kosnya skali.. tlg email pd sy juga.. thanks
    nieafunky@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. boleh tolong send alamat klinik tue... saya perlukan.......... batman_panther@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  36. i was supposed to get married in 2 mths, but i dapat tahu my tunang cheated on me, skrg dia nak putus tunang, tolong hantar alamat klinik tu dan kos....i tak nak lahirkan bayi luar nikah...tlg berikan alamat kilinik ini n ks... ke renee180681@hotmail.com

    ReplyDelete
  37. tolong bagi alamat klinik tersebut n kos ke email renee180681@hotmail.com ....i ditipu oleh tunang i ...dia dah berkahwin sebenarnya :(

    ReplyDelete
  38. Hi.. i really need the clinic address.. can u send it to my email address here. m.myles@rocketmail.com
    Thanks a lot

    ReplyDelete
  39. bleh bg adress klinik tu dak? namysan@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. BOLEH BG ADD CLINIC TU?? REZ313@ROCKETMAIL.COM

    ReplyDelete
  41. aku tak tahulah apa prasaan diaorang ni masa gugurkan janin yg tak bersalah tu. Masa buat tak pikir pulak dosa. Memang patut di laknat je org macam ni...Astagrafilullah...

    ReplyDelete
  42. ramainya yg nak alamat klinik nak gugurkan kandungan

    ReplyDelete
  43. anon 6:36PM, nak disebat mengikut quran tak bagi nak direjam dikata kejam. Kalau dihukum mengikut logik akal manusia inilah akibatnya. Islam tu agama mencegah bukannya menghukum.

    ReplyDelete
  44. Anyone can let me knw the clinic addresls..... Can pm me to this e-mail (davidjsw_kimmao@live.com.my

    ReplyDelete
  45. nak tanya,klinik tuh blg gugurkan kandungan 5 bulan ke even die pernah operate anak 1st?blh bgik alamat n no fon klinik tuh?sbb sy tgh buat research mengenai penggugguran kandungan..sila bgik feedback in cituz@yahoo.com.

    ReplyDelete
  46. can u please send me the address of the clinic. If possible can u please pm me the address. in need.
    syd_affandi@yahoo.com
    TQ.

    ReplyDelete
  47. will you send me the address,gorilla_8819@yahoo.com,really appreciate it,

    ReplyDelete
  48. bodoh ke apa dorg nie? Nak wat zina pun buat lah,tp akibatnya,berani lah tanggung.....

    ReplyDelete
  49. hai can u plz PM me the address of the clinic? i really need it now. tq.
    mustafakamal24@yahoo.com

    ReplyDelete
  50. kat seremban ke klinik tu? aku rasa mcm tahu je kat mana.....

    ReplyDelete
  51. boleh email sya x alamat klinik tu.brapa harga kos nye??
    k.chik_6130@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. bleh email sya x almt klinik tu..brapa kos nye??

    ReplyDelete
  53. can i have the address..
    k.chik_6130@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. boleh bagi alamat tak ? ganas_gila@ymail.com .

    ReplyDelete
  55. i need the address ..
    plz help me ..
    naim_ahmad11@yahoo.com

    ReplyDelete
  56. boleh x i nk tau alamat klinik nih,plz email me asap..hafirahsnurmihsah@yahoo.com

    ReplyDelete
  57. boleh x email i alamat klinik nih?
    hafirahsnurmihsah@yahoo.com

    ReplyDelete
  58. Tlg bg alamt klinik tu..sesiapa sje..email ke khaira92_0204@yahoo.com

    ReplyDelete
  59. Sesape blh bg alamat klinik tu skali dgn kos..email ke khaira92_0204@yahoo.com

    ReplyDelete
  60. Boleh bagi saya alamat klinik itu
    saya amat perlukanya
    ran56151@hotmail.com

    ReplyDelete
  61. Boleh saya alamat tu?
    ran56151@hotmail.com

    ReplyDelete
  62. i need the address ..
    plz help me ..
    elisamayden@gmail.com

    ReplyDelete
  63. i need the address ..
    plz help me ..
    elisamayden@gmail.com

    ReplyDelete
  64. can i have the address of the clinic? my email alif.linda11@gmail.com

    ReplyDelete
  65. Nk address boleh.. Or no fon klinik tu... mya_akazyi90@yahoo.com

    ReplyDelete
  66. can you give me the address of the clinic too?..my friend need ur help please..pm me as soon as possible at atie_tq@yahoo.com.thnks

    ReplyDelete
  67. kt seremban ke klinik tu? ape nme ye? bleh pm x? nk taw je.. nk tlg kwan nie.. tq.. pm @ eisya_am89@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  68. Can u give me the address.. Plizzz at rz.zalie.88@gmail.com. Or fon no.the clinic

    ReplyDelete
  69. can i get the address for the clinic?
    really need it... tq
    eltonkw8871@hotmail.com

    ReplyDelete
  70. can i have the address of the clinic? botolairsaya@mail.com
    TQ

    ReplyDelete
  71. bole dptkan address klinik tu x? botolairsaya@mail.com

    ReplyDelete
  72. Nk alamt klnik 2.. nurulelissza93@gmail.com

    ReplyDelete
  73. boleh berikan alamat,email ke xo_girls@ymail.com
    tq

    ReplyDelete
  74. Jangan lar ggur kn kndungn..anda akn mnyesal yg cam prnah sy alami skrng..sy nk tnye,klu sy prnh wt dosa besar ngn ggurkn kndungn adkah sy layak tuk mngndung lgi?sumpah mnyesal cgt

    ReplyDelete
  75. Please lah jangan abort. Nanti akan meyesal.

    ReplyDelete
  76. pm clinic address. tq. p4nicdisc0@gmail.com

    ReplyDelete
  77. pm clinic address. tq. p4nicdisc0@gmail.com

    ReplyDelete
  78. Plz pm alamat.sy dah mngandung 5 bln sy trpaksa ggurkn kndungan krn penyakit tyriod sy ni plz email alamat ke puteririta_comel@yahoo.com.my tq

    ReplyDelete
  79. pm alamat n kos rawatan ye..tq
    fahazrin_88@yahoo.com

    ReplyDelete
  80. boleh bagi alamat klinik dan kos nye?
    aguntone.punk88@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  81. boleh send kn alamat klinik x? ke lynnmlake179@gmail.com

    ReplyDelete
  82. hi..need help..could you please pm me the address of the clinic to desperadodad@gmail.com. tq

    ReplyDelete
  83. hi... really need help. could you please pm me the clinic address to bloodyfendi@yahoo.com. really need it to help my cousin.. tq.

    ReplyDelete
  84. hi.. i really need your help. please pm me the address of the clinic... di_fender@yahoo.com really appreciate your help. please..

    ReplyDelete
  85. Bleh bg alamat klinik tu..halisa_azmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  86. saya sudah berkahwin dan mempunyai anak..boleh tahu dimana klinik itu kerana bukan masa yang sesuai mempunyai anak.emel please karolqasperi89@gmail.com.thanks

    ReplyDelete
  87. Inform me klinik tuh pls. kutaksempurna13@yahoo.com

    ReplyDelete
  88. Pm sy alamat n kos please . Really need this . nuradila_zulkifli@yahoo.com

    ReplyDelete
  89. Plz pm alamat.sy dah mngandung 4 bln sy trpaksa ggurkn kndungan krn penyakit tyriod sy ni.tiap2 mlm sy tdk dpt tidur, asyik menangis shj plz email alamat ke aqil1998@yahoo.com.my tq



    Read more: http://www.ruggedmom.com/2010/11/pengguguran-janin.html#ixzz2VxxFQyWy
    Under Creative Commons License: Attribution

    ReplyDelete
  90. anon 10:46

    kalau nak menggugurkan disebabkan penyakit boleh saja minta nasihat/recommendation dari klinik/hospital

    ReplyDelete
  91. Plz pm alamatklinik serta no tel.sy dah mngandung 4bln sy trpaksa ggurkn kndungan krn penyakit tyriod sy ni plz email alamat ke aqil1998@yahoo.com.my tq

    ReplyDelete
  92. dah pergi dah tapi klinik/hospital kat trg tak nak buat sbb tu sy kena cari kat tempat lain.tlglah sy dah tak mampu dah nak tanggung derita

    ReplyDelete
  93. pihak klinik/hospital ditrg tak mahu buat sbb itu sy cari klinik ditempat lain.tlglah sy pm alamat

    ReplyDelete
  94. sy dah minta nasihat/recommendation dr klinik/hospital di trg tapi mereka tidak mahu tlg sbb itu sy cari klinik yg sanggup buat

    ReplyDelete
  95. sy dah pergi keklinik/hospital ditrg ttp tiada doktor sanggup buat krn dah mengandung 4 bln. tlg lah sy

    ReplyDelete
  96. sy dah tanya doktor ttp dekat sini tidak ada doktor sanggup buat. sy juga tlh mendpt persetujuan suami.tlg lah pm alamat klinik & tel sekali mhn sgt2 ruggedmom

    ReplyDelete
  97. ruggedmom mhn email nama klinik & no tel ke email aqil1998@yahoo.com.my. sy mmg memerlukan sgt2 tlh lah sy pls

    ReplyDelete
  98. Pm sy alamat n kos please adzim_moon@yahoo.com

    ReplyDelete
  99. pm me about the clinic..share_rulle@yahoo.com

    ReplyDelete
  100. If you think you wanna give your baby for adoption, please do give her to me...i really desperate to have a child. please email me at thefatwitch28@gmail.com

    ReplyDelete
  101. Please do give your baby to me, before abortion please do consider who don't have child like me...i'm a desperate lady who need child. please email me at thefatwitch28@gmail.com

    ReplyDelete
  102. ape emel add bloger?

    ReplyDelete
  103. pm klinik add & no tel.. urgent tq.. muhdmister@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  104. Ada email blogger tak? Pls share

    ReplyDelete
  105. pm address klinik n harga

    rainbow_colourstyle@yahoo.com

    ReplyDelete
  106. Pm sy alamat n kos please

    rainbow_colourstyle@yahoo.com

    ReplyDelete
  107. Hai akak,tlg emel kt sy nme kinik,alamat,no fon n kos gugur ni scepat mgkin ye..tq..
    ailizailin_ida@yahoo.com.my
    castrotroy6986@yahoo.com

    ReplyDelete
  108. Hi there, i'm a journalist. I tgh nak buat analisis for my artikel ttg gugur bayi. Could u email kan I nama klinik ni please? owheylin@gmail.com

    ReplyDelete
  109. appriciate if anyone could please help me clinic and contact email me at bunnybun022@gmail.com

    ReplyDelete
  110. pls inform saya nama n alamat klinimtu,,,if area kl lagi bagus,,,tq...miszmunchy@gmail.com

    ReplyDelete
  111. email nama dan alamat klinik serta cost to zerrixx_grid99@yahoo.com

    ReplyDelete
  112. plis email encik.lanun@yahoo.com

    ReplyDelete
  113. Pls email to me clinic name, address and the cost. Thanks
    smellz83@hotmail.com

    ReplyDelete
  114. Send email to me clinic name,adress n cost...andywaniedaniel@gmail.com tqvm

    ReplyDelete
  115. astaghfirullah...tgoklah betapa ramai yg merayu2 nak tau klinik tu kat mna semata2 nak buang anak x berdosa..wahai kalian yg berniat spt itu..fikirlah sedalam2nya krn Allah...jika xbersedia @ terlanjur @ ada penyakit lain plislah jgn gugurkan anak yg xberdosa tu..lebih baik cari rumah perlindungan krn ramai manusia diluar sana yg nak anak tp xleh dpt...dan kemudian bertaubatlah semoga Allah terima kalian...lebih baik dari membuangnya...subhanallah...

    ReplyDelete
  116. Salam..saya sgt berharap untuk anda2 x buat abortian tu.. sesiapa yg sudi untuk melahirkan bayi tersebut.. boleh berikan sy bayi tu.. sy dan suami akan jaga bayi tersebut seperti anak kami sendiri.. sgt2 berharap.. tolong sy merayu jgn gugurkan bayi yang x bersalah tu..
    sesiapa yg pelukan penjaga kepada bayi ..sy dan suami bersedia untuk terima..boleh email sy.. purple_violet1610@yahoo.com
    PLEASE!!! DEMI ALLAH>> JGN LAKUKAN!! anda akan menyesal nnti.. sesiapa yg ada masalah dan perlukan teman utk meluahkan perasaan.. ur welcome.. email me..

    ReplyDelete
  117. Corrine873@gmail.com
    Plz alamat n no

    ReplyDelete
  118. Corrine873@gmail.com
    Plz alamat n no

    ReplyDelete
  119. email nama dan alamat klinik serta cost to wendeegenji@gmail.com

    ReplyDelete
  120. Alamat klinik.serta kos please urgent .

    ReplyDelete
  121. Pm address please.. And phone no klinik..

    ReplyDelete
  122. Pm address and phone number clinic please.. Urgent

    ReplyDelete
  123. Pm address and phone number clinic

    ReplyDelete
  124. urgent..blh saya tahu alamat klinik? terima kasih.
    estherling95@ymail.com

    ReplyDelete
  125. Pm alamat plss..nk tlg mmbe iammisshunny@gmail.com

    ReplyDelete
  126. Pm alamat plss..nk tlg mmbe iammisshunny@gmail.com

    ReplyDelete
  127. Plez pm to my email...
    zhilmi90.yahoo.com..
    Please help me....

    ReplyDelete
  128. pm adress clinic minda_1peratus@yahoo.com

    ReplyDelete
  129. Wasap almat n no telefon plss 0172741123

    ReplyDelete
  130. Boleh tak saya dapat alamat dan kos dia semua sekali.??

    ReplyDelete
  131. pls email to me the clinic's name, address & tel no to dinie789@gmail.com, tq

    ReplyDelete
  132. Please email detail of the clinic to noradrinalin@yahoo.com

    ReplyDelete
  133. Please email detail of the clinic

    ReplyDelete
  134. Janganla abort plzzz... kalau xnak baby tu bagi pada saya.. saya married belum ada rezeki..
    email me.. sesiapa yang xmampu or xnak baby tu..purple_violet1610@yahoo.com

    ReplyDelete
  135. pm alamat pls. email: mattpredator@rocketmail.com

    ReplyDelete
  136. pls email alamat klinik ke fizaja8309@gmail.com

    ReplyDelete
  137. pls pm alamat ke fiza_ja@yahoo.com

    ReplyDelete
  138. Pm alamat please janexavierine@yahoo.com

    ReplyDelete
  139. Pls pm ke janexavierine@yahoo.com

    ReplyDelete
  140. Pm alamat please janexavierine@yahoo.com

    ReplyDelete
  141. Tolong bagi saya alamat tu please. Email saya rajaasyrul94@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong send alamat tu kat saya perlukan sgt2 ne email ja kat saya...
      eresbhazwan@gmail.com

      Delete
    2. Tolong send alamat tu kat saya perlukan sgt2 ne email ja kat saya...
      eresbhazwan@gmail.com

      Delete
  142. boleh saya dapatkan alamatnya? saya kawin mude.dah ada anak sorg pun baru ni.kecik lagi.but than baru ni jugak i get preggy balik.juz nak jarakkan je.please urgent.
    danadiah96@gmail.com

    ReplyDelete
  143. Email me plsalamat klinik . Muhdazrialiff@gmail.com

    ReplyDelete
  144. Minta email alamat klinik berkenaan kepada saya.. aizuddin5892@gmail.com

    ReplyDelete
  145. Blh pm address ke lilacs_lolita@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  146. Hai..pm address n nama klinik tu plz himawari_2810@yahoo.com

    ReplyDelete
  147. Huhuhu, rasa bersalah nak gugurkn kndgan. Mula2 husband ok je pstu bwk dia pegi beli ubat n cari klinik utk gugurkn dia mcm mengelak2 je. Anak 1 premature skg dah 7bulan. Now pregnant mgkn dlm sebulan lebih. And skg ni hati mmg xnk anak lg sb bby 1 kecik lg and masih lg trauma masa kena jahit bby 1tu. ��

    ReplyDelete
  148. Kalau belum bersedia untuk menambah anak, elakkan dari awal. Kalau ada ada dalam perut JANGAN digugurkan pula. Dosa kita yang lalu pun banyak jangan ditambah dosa besar yang baru.

    ReplyDelete
  149. Please pm your adreess to me.. ameir_abbden@yahoo.com

    ReplyDelete
  150. boleh email sya x alamat klinik tu.brapa harga kos nye??
    farah_nurulain@yahoo.com

    ReplyDelete
  151. Boleh email ke saya tak nama klinik tu dan harga.harap ada yang sudi membantu.
    Misslavender63@gmail.com

    ReplyDelete
  152. Boleh email ke saya tak nama klinik tu dan harga.harap ada yang sudi membantu.
    rathy181292@icloud.com

    ReplyDelete
  153. Boleh emel sy nama klinik tu, xoxokobi@gmail.com

    ReplyDelete
  154. name klinik dimana ? boleh tlg .. penting sngt .. emel .. shiputshidut@gmail.com

    ReplyDelete
  155. name klinik dimana ? boleh tlg .. penting sngt .. emel .. shiputshidut@gmail.com

    ReplyDelete
  156. I need the address n know the cost.. Urgent pleas.. Arejiempikachu@gmail.com

    ReplyDelete
  157. I need to the the address n the cost. Urgent!!! Arejiempikachu@gmail.com

    ReplyDelete
  158. Pls..tlong bagi alamat itu..saya memerlukan..dan nombor fon sekali

    ReplyDelete
  159. my friend need to the address n the cost.. urgent.. linminnie0802@gmail.com

    ReplyDelete
  160. boleh bg alamat dan no tel klinik tu x.. please

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment below. Thank you.