Bila tenant Bangla buat open house

Tags

Bila tenant Bangla buat open house | Assalamualaikum... sorry lah kerana lama tak update blog. Nak mengarang ni bemusin gak dan perlu kesesuaian waktu. Sekarang ni musim malas, payah benar nak menaip guna tab ni ha.

 
Today is my last day in Kuching, dah 5 hari berkampung di sinī sempena Hari Koperasi Negara. Banyak juga tempat kami lawati.. membuka mata aku yang selama ni ingatkan koperasi tu setakat menjual kraftangan dan barangan runcit serta memberi pinjaman saja. Hmmm... banyak betul yang nak kena buat, Hong Kong-Macau tak sentuh pun lagi huhuu..
 
Dalam aku dok sibuk semalam si R my Bangladeshi tenant called jemput datang beraya ke rumah dia. Aku rasa macam nak sorok muka je hahha... tenant kemain buat open house tapi tuan rumah senyapppppp je walau dah betahun orang tu jadi penyewa kita.
 
Aku teringat pesanan seorang tok guru ni. Dia kata dia tak jemput tenant datang ke rumah, setakat hantar kad raya tu adalah. So sebagai anak murid baik walau tak pernah berjumpa pun " i follow".
 
Aku pun segan nak jemput orang ke pondok kecilku sebab bimbang mereka akan merasa hiba melihat tv aku yang dah berumur 24 tahun muahahahahhaha..... mesti dia akan sedih juga bila dua orang je dapat duduk di sofa.. yang lelain kena bersila/bersimpuh/berlunjur atas lantai.
 
***tenant aku tu ada flat screen tv yang gemuk tu, dua buah peti ais, kerusi jati dan serba lengkap katil queen tilam semua. Siap jadi muazin lagi kat surau situ. Aku dah congak, aku rasa pendspatan dia at least rm4,000 sebulan. Aku je yang masih jobless. Please offer aku kerja.

 

2 comments

hahahah dasat la tenant tu.
Takpa la tuh kumpul duit sewa sudah kaya kaya..

Tips Jana Income 4 Angka Part TIme

Mana ada kaya. Tahun depan baru nak naikkan sewa, selama kena top-up sebab tak check harga pasaran.

I appreciate your comment so let s say something
EmoticonEmoticon

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free