Recents in Beach

header ads

2D 1N @ Permaisuri Resort, Port Dickson- Day 2

Haaa.....baru jelas dipandang mata. Gambar ni dirakam dari seminar room selang 2 apartment kami. Mengancam sungguh swimming pool itu



If participant sikit blh buat seminar kat sini

The registration counter Permaisuri Resort, Port Dickson

The lobby 

Sebelah kiri tu function hall nyer...kalau korang nak buat wedding reception pun best jugak kat sini...sebelah petangg boleh golek-golek tepi pantai amik gambar

Yang besarrrr tu rumah persendirian, bila lah nak merasa ni....? Ada kawasan berumput yang luas lagi kat depan tu

Budak-budak ni dah turun awal lagi, suka tak hengat!


Ni area KM 16 Tanjung Tuan. Nun dihujung yang kuning oren tu Casa Rachado, sebelahnya yang nampak bumbung sikit tu Ilham Resort, kat sebelahnya resort apa entah. Ada banyak resort kat sini tapi yang baru Permaisuri inilah.

Walaupun aku suka bangat tapi mana ada aku mandi. Leceh la pulak mana nak shoot mana nak berendam, tak koso den.


Lepas SPM dulu aku pernah berkayak dgn classmate aku S kat Teluk Batik. Punyalah lama kisah tu...nasib baik naik berdua dengan dia, kalau sorang mau hanyut aku ke tengah laut. Nampak macam senang tapi sekejapan je dah lenguh tangan berdayung. Aku ajak en. suami berkayak dia tak nak pulak, aiseyy.....

Bapa mithali. Adik suka main air tapi takut dengan laut

Macam iklan Calvin Klein kids-iklan spenda hahaa...

Gang ni yang bagi kami salad semalam. Apa la motip 'adik-adik' ni pakai cardigan pink....breast cancer awareness campaign ke?

Ni rumah tadi tu...cantik u! Tanah dan rumah tepi pantai ni main juta juta je kalau diiklankan, berapa kerat je la yang mampu. Kalau setakat makan gaji biasa biasa susah nak capai impian berumah di tepi pantai melainkan kampung ko memang kat situ.

Budak 2 orang ni main kat gigi air je...bunyi ombak pun seghiau


Breakfast voucher ada 6 je so kami ni je yang dapat try kat sini. Hmmm kurengg, tak variety. Yang ada roti n margerin, conflakes n susu, bubur, kuey tiaw, sosej, telur

Ayah melayan Adik

Budak sorang ni mengekor je kemana aku pergi. Celup badan lebih kurang lepas tu basahkan kepala kat paip-penakut.

Sukanya dia.....

Gang ni main air kat tepi2 jer siap pelampung sorang satu.





Yang enjoy sakan Adam dgn Aiman...ada pulak yang sanggup jadi papan anjal

Yiiii.....hhaaaaa!!

Lagi sekali


Splashhhhhh !!!.................



Aiman terjun tiruk


Cerita ni balum habis lagi......Oleh sebab kita kena check-out pukul 12 dari Permaisuri Resort, Port Dickson ni we all pun angkut kain baju berpindah pulak ke Teluk Kemang mandi laut.

Actually aku nak ambil gambar vvip room (sure gah punya) lps penyewa tu check out tapi bila kecoh dengan bnebudak yag ramai ni terlupa la pulak. Lagi mahal lagi best la kot, tak gitu?

Jom ke Batu 8 Teluk Kemang!

Post a Comment

4 Comments

  1. berapa nrga penginapan tu?best plk nmpaknya

    ReplyDelete
  2. Askm Cik Wananniewana,

    tq kerana sudi datang blog ni. Untuk hotel rates tu saya rasa u better asked the hotel directly mungkin ada perubahan harga. Atau, u can check kat agoda but i believe agoda ada charge tax sekali.

    ReplyDelete

Feel free to leave your comment below. Thank you.