Jadual perjalanan bas Nilai ke KLIA/KLIA2

Jadual perjalanan bas Nilai ke KLIA/KLIA2 | Sekarang ai tak minta husband hantar ke airport lagi dah. Sampai satu masa terfikir pulak, kat oversea boleh je naik bas ke sana ke mari sampai merembes peluh, kenapa di sini nak susahkan orang? Isteri mithali gituh.


Sebelum adanya direct bus Seremban-KLIA/KLIA2 selalu jugalah menggunakan perkhidmatan bas ini walaupun time consuming because that is the cheapest mode. Bas ini akan mengambil penumpang di stesen bas Nilai yang bersebelahan KTM Komuter kemudian akan melalui Bandar Baru Nilai- Salak Tinggi- yada yada yada.... baru sampai ke airport. Dengan menaiki bas ini jugalah aku dapat melihat para pekerja asing dari Indonesia dan Bangladesh berlari-lari mengejar dari rumah kongsi untuk ke masjid menunaikan solat Jumaat. Maka apakah alasan anda arjuna, untuk TIDAK solat Jumaat?

Jadual perjalanan bas Nilai ke KLIA/KLIA2

Dari KLIA ke KLIA2

Dari KLIA ke Nilai melalui beberapa taman perumahan.

Post a Comment

8 Comments

  1. Salam kak, bas dari klia-nilai tu kira direct ke atau ada berhenti2? Tq

    ReplyDelete
  2. Berhenti-henti, kena bajet sejam baru sampai.

    ReplyDelete
  3. Oh ye ke? Agak2 kalau bawak luggage besar sesuai ke naik bas tu dari klia ke nilai?

    ReplyDelete
  4. Boleh je, ada tempat beg. Larat dengan tak je nak angkat. Tak boleh letak di ruang berdiri sebab sempit. Kenapa tak naik Grab je?

    ReplyDelete
  5. agak² kalau dri klia tu ada lalu mesa mall @ persiaran ilmu kt bdr bru Nilai ? tQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas lalu di luar. Mesa Mall masuk simpang kiri, jauh juga kot sebab tak nampak dari jalan tu.

      Delete
  6. Salam maaf la klw ckp bas ni x bgus...nak jd kn cerita sya masuk Kerja pukul 6...sy tgu awal dari 2,bas petama sepatutnya dtg pukul 5.20 tp lambat sgt kul 6 baru sampi....sy dh lewat terpaksa naik erl jauh pula sy nk pergi dari bbst ke Kota warisan....bos tmpt krja smpi mrh2 knp lmbt dh lah kna potong gaji....klw blh x nk la berulang lagi kejadian ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin ada masalah pada bas atau pemandu. Driver bangun lambat, mungkin?

      Delete

Feel free to leave your comment below. Thank you.