Ampaian ku

Tags

Dulu masa bujang aku menyewa kat rumah teres. Disebabkan kitorg ddk ramai2 ampaian kain mmg tak ckplah so the easiest solution is sidai kat fence n gate. Tu yg bila male coleague lalu dia selalu kata, "u ni maria mcm bangla lah, suka sidai kain kat pagar org!". Dia sebenarnya tk puas hati kat bangla sblh rmh dia buat mcm tu..dah la bini dia tak keje..lawa pulak tu, aku pulak yg kena bebel.

Rupa2nya perangai mat bangla tu msh kekal hingga ke hari ni. Bkn aku sorang je jiran2 ponnnn sama. Kalau hr cuti aku lmbt sidai siap la..penuh kiri kanan! Aiman tak kisah w/pun kekadang org yg dtg sekali-sekala bg cdgn srh tempah sidai yg boleh bergerak tu. Tak kuasa mak! Alaa..org bukannya dtg hr2 ye tak? Suko hati kitorang la. Actually aku ada ampaian tu tp ltk kat stor belakang. Biasanya bsh kain mlm smbil2 masak (apo nak susah hanya 1 sentuhan yo) lps tu terus sidai. Esok pg yg tebal2 dah separuh kering, yg nipis dah tentu la blh pakai balik. Rumah batu ni panas wehhh..

Kalau tak muat pagar, pintu pagar, basikal, tembok batu, kat sini pun jadi...
('sotong' je tak sidai kat sini)

I appreciate your comment so let s say something
EmoticonEmoticon

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free