Hotel Review | Grande Centre Point Hotel, Bangkok

Hotel Review | Grande Centre Point, Bangkok | Hello... dan selamat pagi! Pagi ini nak review sebuah hotel di kawasan up-market di Thonglor pula. Mesti ada yang nak tahu tentang hotel 5 bintang ini kan? 


Hotel 442 bilik ini terletak di timur Bangkok, kawasan Sukhumvit, dan boleh diakses dengan BTS skytrain. Eventhough not so near but still doable, a few hundred meters jugalah kalau nak berjalan kaki. Hotel juga menyediakan Tuk Tuk Shuttle untuk ke Stesen BTS skytrain Thong Lo. Berjalan kakilah best sebab ada banyak classy bar, kelab, restoran terikni dan butik pakaian, boleh menjamu mata.


Lima jenis penginapan ditawarkan di hotel ini yang berbeza dekorasi dan mengikut keperluan tetamu:
Lady Deluxe
Signature Deluxe
Grande Corner Suite
Executive Suite
Family Suites 


Grande Centre Point Hotel, Sukhumvit 55, berada di kawasan syurga makanan yang ramai expatriate Jepun. Makanan Thai, Jepun, Korea dan barat semua ada tapi tak halal. Food heaven for non muslim tapi jangan risau berdekatan hotel ini ada Masjid Zhohirul Islam jadi sudah pasti ramai komuniti muslim di sini. Mestilah ada dijual makanan halal kan?

Thonglor taste map. 



Apa kelebihan Grande Centre Point?

Bilik Signature Deluxe aku tu taklah besar sangat but just nice for two. Pada aku, tiga perkara ini yang best:

1) Dapat melihat sunset dari bilik. Bukan kesemua bilik ya... dua kali menginap di sini aku dapat melihat dua pemandangan yang berbeza. Please request kalau nak melihat pemandangan indah matahari terbenam. Buat time lapse pun best juga. Cantik worrr... Masa book hotel tu boleh isi kat 'special request' tapi ikut nasib jugalah.

2) Bilik air
Selain marble hitam putih yang elegan, shower dan bath tub berasingan. Toilet seat dah diset suam jadi takdelah terperanjat bila letak pungkok heheh... bidet pun ada.

3) Spa mewah Let’s Relax Spa. 
Satu lantai dikhaskan untuk spa sahaja. GCP juga memiliki onsen terbesar di Bangkok 



 Yang kanan sekali tu dari bilik 2606. Tak dapat melihat matahari terbenam dari sini.


😁👍👍

 Safe deposit box ini dipasang berbaring. Boleh muat Surface.

  

Grande Centre Point Sukhumvit 55
300 Sukhumvit Soi 55 (Thonglo), Klongton Nua, Wattana, 
Bangkok 10110, Thailand.
Tel. +662 020 8000 Fax. +662 020 8088
Email: sukhumvit55@gcphotels.com

Sila tempah di sini.


*** Nak shopping di Bangkok. Dapatkan senarai pusat membeli-belah popular dan murah di sini.


Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free