SEORANG LAGI JENAZAH INSIDEN KREN TUMBANG DI MEKAH DIKENALPASTISEORANG LAGI JENAZAH INSIDEN KREN TUMBANG DI MEKAH  DIKENALPASTI  KELANA JAYA, 14 September 2015: TH mengesahkan seorang lagi jenazah jemaah haji Malaysia telah dikenalpasti menjadikan jumlah keseluruhan Jemaah yang ditemui seramai enam orang. Lima daripadanya telah kembali ke rahmatullah, manakala seorang Jemaah haji ditemui dalam keadaan sihat dan selamat. 

Jenazah terbaharu yang dikenalpasti oleh waris beliau di Tanah Suci ialah:

Kami semua amat berdukacita, bersimpati dan mengucapkan takziah kepada semua ahli keluarga Allahyarhamah. Kami juga mengambil kesempatan ini menasihati mereka untuk bersabar dan tabah dengan dugaan ini.  

Marilah kita bersama-sama mendoakan agar roh kelima-lima Allahyarhamah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman dan beramal soleh. 

TH akan memaklumkan perkembangan terkini dari semasa ke semasa.  

Dalam masa yang sama Kerajaan Arab Saudi telah mengumumkan bahawa 1 Zulhijjah bagi negaranya adalah pada hari Selasa 15 September 2015, maka wuquf (9 Zulhijjah)adalah pada hari Rabu, 23 September 2015.    


Senarai jemaah yang hilang dan telah dijumpai. Hanya Abdul Muluk Ishak ditemui masih hidup setakat ini. Sumber Tabung Haji
 
Setakat pagi ini dua lagi jemaah haji belum dijumpai iaitu Abdul Habib Lahman dan Shahidan Saad.
 
 
Al Fatihah untuk semua jemaah yang meninggal dunia dalam perjalanan suci ini.
 


Post a Comment

0 Comments