Sabah - Day 4

Perkara2 yg seronok utk dilihat jika bermalam di tepi pantai.

Sunrise in Kudat






Pukul 6 pagi we all dah klr ke tepi laut sbb dah siang pun. Seronok tgk bot2 nelayan mula ke laut. Lps tu apa lg...? breakfast ler. Dalam 2 deret kedai ada 4 restn so mkn mmg tak jadi masalah. Semua kedai mamak pulak tu. Agaknya depa ni turun ke dr kapal dulu2 trs cari tapak berniaga. Bangsa Cina n India kat mana2 pun jarang mengikut arus, mereka akan bina komuniti sendiri sbb tu ada Little India, China Town. Tak caya pg kat mana2 negara mesti ada punya.


Pakcik ni dgn 'serban' tradisional.



Very tyipical Msian lorrr....cari roti canai n teh tarik jugak



Roundabout kat Sabah ni kecik2 je. Kalau nak tgk yg besar padang bola kna g Kuching.




Kenapa aku tak singgah kat sini? Heiii..

Tapi kami singgah kat tempat buat gong









Rumah tradisional




Yang moden pun ada



Lepas tu trs ke Kota Marudu nak tgk apa yg ada tapi takde apa2 pun. Tempat proses ikan n udang ada la. Kami singgah kat tamu.



Tengok rantai makcik ni


Ni pun. Makcik ni ingat kami laki bini reporter dr KK. Maaf la makcik, kami ni reproter blog sendiri jek. Dulu masa pg Kuching ada jugak aku beli rantai,pembalut pen cenggini tp akhirnya ntah kemana so i decided not to waste my money utk benda2 yg senang hilang lg. Kalau yg blh framed n hang okay jugak la.







Sawah yg terbentang...mcm lalu kat Gurun/Kuala Perlis pulak.



Nak balik KK dah ni. Yg panjang sederet tu gerai jual keropok kami tak singgah pun sbb tak berhajat nak beli apa2.



Bdk sekolah kat Kota Belud 



Singgah tmpt buat parang tp semua pembuatnya takde sbb dok sambut TPM kat KK. Yg ada ni pun stok depa. Bos beli jugak la tp org tu kata pedang samurai tu tak lps bawa balik, pos pun tak blh.



Dak spai KK, dan lg pegi 'open office'




Sabah Trade Ctre


Masjid Likas. KK mmg cantik sbb tepi laut

KK from Observation Tower






Kat rumah our host


Yang mana 1 idaman kalbu? Yg hitam official, yg putih ada bau kedai so kami bawa yg kelabu. Syukur alhamdulillah...dah panjang langkah kami.

Mana blh ddk saja2 kan...after dinner kat Windbell ni kami melawat pasar mlm pulak. Dkt2 Pasar Filipina ni ada byk gerai mkn jugak but for muslims berhati2 skt la sbb kat Sabah ni ada pelbagai etnik, Phillipino pun ramai gak berniaga.





Gamat kering ni utk buat ubat kot...tak thn aku bau dia, rupa apatah lagi..




Aku eksyen je bergambar kat sini tak masuk pun tau.


I appreciate your comment so let s say something
EmoticonEmoticon

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free