Selamat Hari Raya Aidilffitri !

Askm.

Masih belum terlambat kan nak ucap selamat beraye.... Sejak Selasa mgu lps aku dah terputus hubungan dgn inet nih...telepon ponnn 1 bar je kat atas lemari. Bila aku angkat dah hilang bunyi. Tu masa kat my MIL's hse's lah. Bila klr ke jalan ada pulak, sapa la nak ddk tgh jalan? Kesian kwn2 yg dok cl tak dpt ckp.

To Mr R in Canada, tq lah for calling me- never forget to wish me happy hari raya. Dia tanya bila nak p sana? Ayoyo....duit Msia ni kocikkkkk sgt jd ea kalu p sana. Kpd yg tak suka berkawan tu marilah kita bersilaturrahim, sng bila nak kemana-mana ada je org offer duk kat rumah depa. Kan ada pepatah "....buat jahat jgn sekali". Aku kalau berjalan sorang berdua mau la jugak aku nompang tp kalau handbags berderet ngikut huiii tak kuasa den. Poning palo tuan ghumah nt.

Tahun ni aku raya kat Kedah dulu sbb cuti sekolah start awal so no reason la mau raya kat kg aku dulu. Ceria je laki aku tu! Kami bertolak hr Selasa pkl 11.45pm. Selalunya aku sedar mamai mamai bila kete berenti kat R&R tp takde le klr makan ke apa ke..sayang mata beb! Bila nak berjalan jauh ndak2nya musim ramai org aku pastikan last mkn & minum 1/2 jam blm bertolak so that aku tak pyh ke toilet yg hancing tu. Hiiiii...kalau tak terpaksa mmg tak koso den nak poi toilet tuh. And mcm biasa lah aku akan kata.."dah sampai..." keh keh keh....sbb aku tidur spnjng jalan sedar2 dah depan pintu rmh MIL tp kitorang anak beranak beriya2 joint drebar tidur lps tu mcm sama2 bawak kete kihkihkih... 7 jam nko....kalau naik kpl trbg blh spai Japan/Australia long jorney mcm tu. Nak naik flight tak blh sbb Alor Star 2 1/2 jam dr kg, train pun tak blh sbb kna trn kat Sg Petani, nak naik bas dr Sban kna trn kt Sg Petani gak, what choise yg kita ada?

Spai2 je pagi tu ada pasar tani lak so apa lgi?...tawaf.... Bulan posa ni tak ramai la yg jual mknan kalo bln2 lain mmg best! Bila blk Kedah aku tak kisah pun anak2 nak order apa sbb murahhhhh....takdenya laksa spai 4 hengget. Kepak ayam bakar pun singgt je 1.

Post a Comment

0 Comments