Sebuah perjalanan yang panjang

Dah nak balik kan (tapi nak beraya dulu) kena la hensem sket. Ni Mat Jambu a.k.a Ali "my grandma says i'm priceless"



Si jantung hati, Azmin Zarif



"Eh, jatuh puyak!" . Dlm ramai2 anak aku yg ni pelat ler pulak






Ni kat rmh kwn di Bt Gajah yg aku kenal since 2002 dlm 1 seminar. U all bayangkan lah dr 2002 dia mengajak kami ke rumahnya 2010 br spai. Aku ingatkan dia baru pindah sini rupa2nya dah 4 thn tapi rmh dia simple giler



Ni dlm perjalanan balik ikut Gopeng. Masa dtg ikut Smpg Pulai. Agaknya iklan Petronas Yasmin Ahmad tu shoot kat area tu kot- kedai lama2. Aku dok pasak telinga laki aku suruh sgah kat Kellie's Castle









Berenti kat sini jap


Byk tmpt menarik kat Perak ni. Otw ke tol Gopeng ada Taman Herba


Tak berapa pasti lah sejarah Kellie's Castle ni. Dibina utk wife someone kot. Jap nak google..


Tgk kete putih tu lampu merah pun nak jln gak. Tu yg kedua tu, mcm mana la tak jamm


Aku ingat terminal kapal terbang je ada


Boleh tak Balai Bomba ni jadi produk pelancongan?


Masjid lg...tapi tak blh challenge la masjid kat Terengganu, banyak dan cantik. Tapi tak tau la ramai ke idak yg solat berjemaah. Mcm Masjid Kristal tu hantu je p semayang kot sbb org kg semayang kat masjid kg lbh convenient. Aku rasa buat pusat thfiz pun bagus gak kat masjid Kristal tu, tak pyh nak bazir duit bt bangunan baru. Make full use of it.


Cantik kan scenery bukit-bukau tu. Kalau amik gmbr kat luar lg best tp nak berenti kat mana? Hujan ler pulaks


Lega dah spai sini..punya le lama we all punya journey balik.


Lps jenguk2 rumah sendiri naik keta balik ke rmh my mom kek Kolo Pilah. Tu dia keta nak ke Sban/KL. Highway baru ni bt jln makin sesak setiap Ahad apatah lg time cuti panjang. Apa taknya, segala org dr bukan setakat Kuala Pilah jer, Kuantan, Tganu, Kelantan pun blh ikut jln ni. Uitm dan matriks and Kolej Jururawat pun ada kat KP. Selalunya time balik Sban aku ikut jalan lama- Bkt Putus bila kete dah terhenti mcm ni. Kan aku sayang Bukit Putus tu....mcm nak p Genting/Cameron Hlnd. Korang yg tak pnh tgk taik lembu tu moh le ke kg aku...kat tmpt lain tak jumpa punya atas jln raya camtu.

9.30 bertolak 11.30pm spai rmh mak aku. Gilo! Mcm nak p London

Post a Comment

0 Comments