Nak salahkan customer yek?

Lappy aku ni bt hal lg kekadang detect E:/ sometimes tak blh pulak. Ndak2nya time kita perrrrlluuuuuuu sgt dia bt hal lah pulak. So today bt x keduanya aku bwa ke kedai tp berbeza premis.

Technician tu dah biasa dgn aku n phm problem lappy aku nih tp yg geramnya bila dia on aje okay le pulak nate ni. Kat kdai yg lagi 1 hr tu pun sama. Tgh2 aku burn dvd baliklah si bos ni. Dah greet aku tanya problem apa lps tu dia kata:

Bos kedai : Ni okay je ni blh burn
Aku : Kekadang ok kekadang tak...
Bos kedai : Kalau semua okay user mistakes la ni..
Aku : (berasap sket) Dah 3 hr dia tak detect
Bos kedai : Cannot be..maybe user
Aku : (tune pun dah lain) Dah 3 hr tak blh guna sblm ni blh
Bos kedai : okay..okay..

Haiyaaa...aku dtg kedai ko dgn masalah yg aku sdh tau tp tak blh nak selesai sndiri yg ko p kata aku punya salah apasal? Bila ada prob dgn laptop ni je aku ngadap kedai ko tp bukan ko yg settlekan, mana ko tahu sejarah laptop ni..geram pulak aku.

Yang nk bergaduh dgn customer ni apahal? Mmg la aku buta IT tp tak la spai tahap bengap terus. Mengong!

I appreciate your comment so let s say something
EmoticonEmoticon

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free