Recents in Beach

header ads

Malas masak hari ni

Anak2 aku kekadang kata, "asyik mkn nasik je ma.."

Aku pulak kata dlm hati, "aku bg mkn nasik pun komplen.."

Kerja2 msk memasak ni mmg kurennggg minat BUT aku blh memasak some food dgn baik. Ye la kan takkan spai tonggeng periuk pun kira tak terror lagi. Woittt..aku dpt A subject SRT dulu nko. Belajar utk pekse..hehehh...Yg pastinya aku suka bt kek. Aku byk blaja msk kat kedai. Kekadang tu depa msk nasi grg kg ka..goreng mi ka.. char kue teow ka.. kat bhgn dpn so aku perati la. Dkt2 dgn pasar Betong, Thailand tu dia msk kat dpn jugak nxt to cust table. Best tomyam dia takde gna pes tomyam pun. Kalau kita order tomyam ayam mmg dpt tyam ayamlah bknnnya tomyam serai.

Kalau msk gulai lomak cili api kena la tunggu kat periuk tu tkt pecah myk. Kalau msk rendang ayam kampung pun kna tgu gak bila part yg dah nak kering tu tkt hangus. Tekanan perasaan btl! Kalau ada kenduri-kendara rmh sesapa aku lbh rela bt keja kemas meja n basuh pinggan. Basuh pinggan? Mmg low profile btl kan...

Disebabkan malas, bt hr ni mi bandung je la. Suka le dia org tu.. Senang, main lebur je.



Tiap2 mgu msti ada hr malas memasak ni. Mgu lps masak paprik ayam je dgn nasik putih. Aku bubuh baby jagung bagai kat paprik tu. Bila laki aku dkt2 nak spai rumah bt sup sayur sket dgn cili kicap. Dah siap! Aku siap sound anak2 jgn buang apa2 dr paprik tu except tulang ayam. Kalo aku nmpak sayur dlm tong smpah siap kau!

I guess my hubby tak ghiso kalu aku kata aku malas masak bcoz at least dia dpt mkn nasi dgn tlr dadar+ikan masin+smbl belacan ke..dgn paprik ayam ke.. dgn ikan berlada ke.. dgn ikan bilis goreng tempoyak ke..but if i said aku takmo masak mmg takmo lah w/pun goreng sebutir telur. Kes2 mcm ni biasa berlaku time sibuk bangat atau time "menuai"- tak kiralah dia yg menuai atau aku yg menuai. Tgh kayo la katokan...kita cl 1800-88-2525 je la bang!

Tk tahan betol tgk yg bergetah tu!

Post a Comment

0 Comments