PRU 14 2018 | Peringatan sebelum keluar mengundi

Nasihat pd sahabat...

Selepas mengundi pada 9 Mei nanti, sila balik ke rumah dan pastikan kamu berada bersama dengan keluarga tersayang kamu ketika pengumuman keputusan PRU 14 dibuat. Ingat! kemenangan atau kekalahan, itu milik ahli politik. Kehidupan mereka akan berubah, bukan kehidupan kamu. Apa yang milik kamu ialah keluarga kamu, sahabat kamu dan jiran-jiran kamu. Oleh itu, apa sahaja keputusan, jangan abaikan mereka semua.

Siapa sokong BN atas keyakinan dia maka sokonglah.
Siapa sokong PAS atas keyakinan dia maka sokonglah.
Siapa sokong PH atas keyakinan dia maka sokonglah. 
Itulah asas demokrasi.

Jangan kutuk, jangan caci, jangan maki ,jangan fitnah. Raikan perbezaan dan eratkan persaudaraan. Kawan tetap kawan itu pasti, tapi lawan tetap lawan hanya sokongan politik. Kita sakit kawan datang ziarah, kita mati kawan datang ziarah. Sembahyangkan jenazah kita, hantar kekubur, talkin kawan aminkan, yang bertahlil pun kawan kita. Yang kita sokong menang tak datang pun, jadi jangan taksub pada calon/parti.

Eratkanlah ikatan sillaturahim sesama kita.

Selamat mengundi kawan-kawan..siapa pun pilihan kalian semoga ianya terbaik untuk rakyat Malaysia. Keputusan untuk memangkah ini harus meletakkan kesejahteraan Malaysia dan rakyatnya di tempat teratas. Jalan MESTI ke depan. Ingat tak iklan tu?


CnP

Let's make Malaysia GREAT again !

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free