Mee Ketam Sedap di Jeti Kelip-Kelip Kampung Dew

Mee Ketam Sedap di Jeti Kelip-Kelip Kampung Dew | Makan mee ketam juga akhirnya !

 
Hari tu aku ada bagi tau kan yang aku ni tak pandai makan ketam. Sejak aku berkahwin ni pun rasanya cuma dua kali je aku masak ketam. Dah tukang masak tak suka makan anak-anak pun jaranglah merasanya di rumah.
 
Masa trip Discover Perak anjuran bersama Gaya Travel Magazine dan Tourism Perak kami dibawa makan mee ketam di Jeti Kelip-kelip Kampung Dew. Banyak tempat makan yang best di Perak ni... kena duduk seminggu baru puas makan.

 
Dimana Kampung Dew tu?
 
Ini koordinatnya : Latitude 4.8285705, Longitude 100.7048554. Dekat Taiping.
 
Lokasinya hanya sejam setengah dari Lapangan terbang Antarabangsa Pulau Pinang. Kalau berkereta kenalah ikut PLUS highway. Jalan lama aku tak tahu ye.
 
Yang naik keretapi tu kena turun di Stesen Keretapi Taiping. 10 minit je berkereta ke jeti tu.

Yang turun di Stesen Bas Kamunting (di Taiping) pula akan mengambil masa 20 minit berkereta.


Kuala Sepetang dah famous dengan mee udang sekarang orang cari mee ketam pulak. Selain mee ketam ada juga hidangan lain. Bayangkan makan petang di tepi sungai hmmm..... terbaik!


 
Halahai susahnya nak makan isi ketam. Rasanya sedap tapi payah nau... itu sebab aku lebih suka ikan, sotong dan udang. Peminat ketam mesti terliur tengok mee ketam ni.

Tang mana yang sedap sangat tu eh? Kuahnyalah.


1 comments so far

haiii sy singgah sini..

jemput laa singgah ke blog sy sama..kalau rajin lake la sekali ye

http://www.bakul2011.com/2015/04/peringkat-ketiga-review-like-fan-page.html

I appreciate your comment so let s say something
EmoticonEmoticon

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free