Resepi cookie sedap daripada Double Tree

Tahun ni cookie yang paling sedap aku nikmati adalah daripada Double Tree by Hilton, Johor Bahru. Beribu-ribu tania kepada chef yang hebat di hotel itu. Ini baru hotel 4 bintang, ada yang self proclaimed hotel 4 bintang tapi makanannya biasa biasa je.



Oleh kerana enak bangat aku nak share di sini resepi cookie sedap daripada Double Tree. Bahan-bahannya aku tahu tapi cara membuatnya I guess macam baking cookie lain yang berkacang juga.

The ingredients:

Tepung gandum
Susu
Telur ayam
Chocolate chips
Walnuts
Butter
Sugar
Brown sugar
Rolled oats
Garam
Baking soda
Lemon juice concentrate
Vanilla extract
Cinnamon

Aku rasa caranya macam biasa kita pukul butter dan gula kemudian masukkan telur dan esen vanilla. Telur tu ko cebokkan dulu...jangan malas, nanti dengan taik ayam masuk sekali dalam doh. Lepas tu baru masukkan bahan-bahan lain. Bentukkan bulat leper saiz tapak tangan dan bakar. Senang kan?

This delicious cookie is their way of saying welcome to Double Tree by Hilton.


Post a Comment

0 Comments