Showing posts with label ibubapa mother's day malaysia ulu bendul shopping outlet pantun pbns zakuan zaquan. Show all posts
Showing posts with label ibubapa mother's day malaysia ulu bendul shopping outlet pantun pbns zakuan zaquan. Show all posts

Projek bilik bujang

Anak2 bujang aku sibuk nak bilik sndiri. Mmg my hubby n me dah lama nak pindahkan depa ni but kami blm mampu nak renovate dapur n bt stor baru untuk menempatkan brg2 yg berlambak tu. And the project starts this evening.........



Tu...my laling sdg buat iron rack utk susun brg2 kat bawah ni yg ada antaranya dah berusia 13 thn (hadiah kawen aku dulu la tu, ada lg yg lain kat dlm). Dlm gmbr tu ada desktop aku yg dibeli kali ke2, kdg2 klr gmbr kdg2 tak so simpan kat stor. Ingat nak jual tp tak tanya pulak brapa dia org nak bayor.

Chaffing dish pun ada-dah 2 thn tak digunakan.

Bila aku tgk hadiah2 yg tak tergunakan tu, lama dulu aku dh membuat keputusan utk tdk mmbeli hadiah utk pengantin sbb chances utk tersimpan atau diberi kpd org lain adalah tinggi unless kalau hadiah tu mcm tv ke, mwave ke, peti ais ke, hmpir pastilah akan digunakan. Kalau bg brg kemas lg baik msti tersangkut trs kat leher. My opinion, blh baik bg duit tak kiralah 5 hengget ke , 10 ke, 100 ke, sbb pengantin baru ni mmg perlu duit! Ye la kan dh berabis utk kenduri budget utk pindah rmh pun hangus sekali. Dep 2 bln + sewa + dep api air lg + sewa lori + beli tikar getah, langsir, itu, ini, ...ribu2an jugak tu...

Tak lama sok bini pregnant pulak, nak bt med chk up lg..nk bli katil baby..diapers..tilam bntl baby..dn mcm2 lagilah. Ingat sng ke bila dh kawen? TAPI....Allah dah janjikan rezeki ye..cuma tk bergolek dtgnya.



Smbg balik ksh bilik bujang tu. My sons kata bila dah susun brg2 tu letak langsir kat rak tu bubuh curtain kt tgkap then ltk 2 katil bujang/1 tilam queen - semua dh ada.

Okay sgt la tu...takde le nt dok bergumpal dlm bilik aku lagi.

Kelas fotografi

Mlm ni belajar 'water droplet'. Very interesting! Susah juga nak 'menangkap' air ni, set continuous shutter pun ada yg tak kena lansung. Kena smbung blaja kat rmh ni

Siapa yang lebih dominan di rumah, maknya kah paknya kah?

Kat rumah korang siapa yang power rangers?

"mama, nak milo!"- minta kat ayahlah..."nak mama!"

"mama, baju ni nak hang ke nak msk bakul?"

"hri ni ngaji mlm boleh tak ma?"

"mama msk apa hr ni?"

"mama, nak duit beli majalah kuntum"

"mama, tunggu skjp kita nak berak"

"dh nak raya ni, bila mama nak beli baju?"

"rumah kta tak cat ke thn ni ma?

"keta mama ni dah calarlah. Mama belilah keta baru"

"rumah sewa mama yg dkt tutttt tu ada org ddk tak ma?"

"bila mama nak bw kita org jln2 lg?" (bkn aku drebarnye ponnn..)

"boleh tak tidur bilik mama malam ni?"

"kita nak guna toilet mama tau!" wahhh....semua mama punya

Ayah??
"ayah, ajar abg bw motor ayah" - yo lah...ayah ada motor ajo.....kehkehkehhhhhh

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free