Showing posts with label jobstreet. Show all posts
Showing posts with label jobstreet. Show all posts

Spam

Pagi ni aku tgk punyala byk comments kat http://mariaphotography.fotopages.com/ . Sblm bukak pun aku dah agak sapa yang hantaq. Hampes betul!

Apa kes iklan boots tempek kat kedai gambar aku???? Yang Uggboots ni dulu aku dah banned tapi msk jugak. Lagi 1 ni Christain Laboutin. Nanti la den bukak fb utk abah den ko blh tempek iklan kek situ, blh dia beli buek g motong!

Malaysia yang makmur

Kat Malaysia ni duit bertaburan. Tak percaya?

Mcm org yg tampal atap tu. Lps hujan kayuh je la basikal lps tu tanya tuan rumah nak tampal atap ke tak. Modalnya 'bukak mulut' dan keberanian panjat bmbung rumah.

Tadi pg Giant dan aku nampak 'fruit chocolate'. Aku jeling2 bila lalu kali ke2 tu, rupa-rupanya..ala mcm yg datuk k bg kat siti masa ngorat dulu. Pandai betul dia org bisnes yek!

Kat pasar mlm ada org jual 'spring potato'. Apa tu? Kentang yg dipotong nipis melingkar kat lidi dan digoreng. Rasanya? Tak pernah beli tp aku yakin rasanya mcm kentang grg biasa. Kreativiti beb!

Kat pasar mlm Ampang ada burger lambung. Berderet org tunggu exitedly. Rasanya? hahahah..biaso yo..rasa burger.

Mat Bangla, tenant aku. Siang kayuh basikal ptg rmput, kekadang cat rumah org. Ptg tlg org berniaga pasar mlm. 2 income hntr balik Bangla. Anak2 bangsa kita? Melengung tunggu 'dioffer' kerja. Kalau hband aku bg nak aje aku mesin rmpt kat rumah org. Buat kat rmh sndiri tk dpt duit hehehh..Bab cat rmh ni aku bt kat rmh sewa aku je. Kalau dndg kotor aku caj depa then kami berdua cat le. Husband aku penah ckp, "rmh org dicatnya". Aku balas balik "kat rmh sndiri tak dpt duit bang..".

Masa 90an dulu masa zaman student blm heret laptop kehulu kehilir aku amik upah taip n print assignment utk pnhkan masa lapang. Tak tido2 beb cari duit. Masa tu ddk kat S Alam. Mmg aku suka area S Alam tu dan berazam nk memiliki rmh kt situ. Akhirnya dpt jugak beli w/pun rmh kecik je. Dah usaha tak besar dapat rumah kecik je la ye dak? 2008 bl sebiji lg kt seksyen 7 pulak. Persediaan.. (w/pun dah lemas berhutang). Dibuatnya anak aku sok rezekinya blaja kt Uitm tu kan senang. Sem 2 kalau kna ddk luar pn takde hal. selagi belajar ddk la kat situ. Kalo dah keje nt bayar le..takkan nk ddk free kot? Sewa rmh tu kira duit pencen aku tu

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free