Showing posts with label squash. Show all posts
Showing posts with label squash. Show all posts

Motivasi pagi

Askm n very good morning! Kita bermotivasi pulak pagi2 ni ye.

Selalunya aku spai awal kat rmh pengantin terutama area yg tak pnh pergi lagi. Takut sosek weh! Sementara tgu depa mekap tu-lps capture apa2 yg patut- i always look for books or mgzine to feed my hungry brain. Perut aku ni selalu diisi dgn 2 slices of toasted bread with peanut butter only. No nasi/bihun/mee. Kalau pihak keluarga pengantin ajak selalunya aku tolaklah. Dr menceceh lbh baik membaca kan?

Di dua rumah pengantin ni aku jumpa gambar Nicol Ann David. Kata2 yg ringkas tp sgt mengesankan. I wish my children could be like her, cemerlang at intl level and cemerlang in her studies. She got 7A's in her PMR n SPM u! Org mcm ni la yang patut dijadikan IKON bukannya ... Lihatlah kepada jasa2 dia kpd NEGARA and not forgetting her parents as well. Berbaloi2 company yg taja dia bcoz its reflects to that company jugak. If nak dibagi anugerah pun mmg patut w/pun aku rasa dia tak sesuai dpt datuk sbb so young (better if can standardize the min age).

1st photo tu was hanging on the wall. Mmg bapak pengantin ni suruh anak2 dia belajar sungguh2 nmpk gayanya ni. Bekas askar wehh.. "The higher the obstacles ..." tp obstacles tk habih2 ni risau gak aku.


Mesti Equatorial Hotel sponsor dia time ni, bsr gedabak kat baju tu.

2nd one i got it from Ridest Digest last month kot sbb kulit dia baru lg mcm blm sempat baca (aku yg baca dulu sblm tuan rmh hehehhe..). Bapaknya si pgntn ni bks cikgu, no wonder la.


Belajar ni blh aje walau kat mana pun ye tak? Rasanya Nicol blm smbg belajar kat u lg. Alaa duit dh byk bila2 blh msk U.

Tgl beberapa kerat sportsman n woman je yg dpt bukak mata dunia ke Malaysia ni. Football when la?

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free