Showing posts with label pdrm. Show all posts
Showing posts with label pdrm. Show all posts

Abang Najib buka puasa kat Serting

Ramai polis kat Jln Seremban-Kuala Pilah ptg smlm. Biasanya kalo polis ramai2 ni ada le sesapa nak mai kan... kalo sbb aku yg nak lalu takdak pasai la depa nak berkawad tgh panas nih. Kesian dia kena berdiri tgh panas terik, bulan posa lak tu. Harap2 dia pun posa


Masa lampu merah. Org dlm keta tu kenal dia kot sempat bertegur-sapa aku tgk.


Ohhh...ada org penting nak mai bukak posa..


Sambil2 jln aku tekan kamera. Yg aku nampak balai polis ni je yg paling meriah dgn bendera. Kat rumah aku pun tak beli lagi untuk ganti yg dah reput tu. Aku fikir gantung bendera ni penting utk anak2 kita. Walau mcm mana pun kita nyampahsss dgn pemimpin kita, ajarlah dia mencintai negara sendiri sebagaimana org Jepun n Korea fikirkan setiap kali bangun tidur, "apa yg boleh aku sumbangkan kepada negara aku hari ini?"






Mcm mana la treler ni boleh tersadai atas divider? Aku tgk driver dia bkn main susah hati mencangkung kat tepi lori. Org penting nak lalu ane...



Polis yg ada paku, takde paku pun ada


Terlebih sudah! Anak aku la punya keja nih. Aku suruh amik gmbr treler tu je.

Azam baru

Sedari pagi aku berazam takmo mkn nasi. Kalau mkn skt sangat mcm masa dlm pantang yg last tu- 1 sudu mkn je. Kunun nak ikut Ziana Zain.

Masa jmpat anak balik sklh tgh hari tadi (dia tak ke KAFA) sbb Canang 2 she asked whether aku msak ke dak so aku kate tak lah. Menu aku kalo sensorang roti Gardenia + jem je. Oke le tu alas perut sbb mlm nt kena mkn nasi sama2 suami n anak2. Kena la teman, nak jadi isteri mithali nko....sambil teman sambil penuhkan perut.

Balik kat cite anak aku tu, dia kata
"kakak lapar la ma..".
"kita pun", Ali pulak tmpg semangkuk padahal dah 2 x aku tanya dia lapar ke tak. Akal dia takmo mkn nasilah tu.
"kita pg McD la ma". Aku dok pkr dlm hati bdk2 ni takde la nak ajak aku pg Rest Muaz ke, Iqbal ke, semua nk ngabihkan duit den. Selero bosa!

Since duit pn baru dpt semalam kami pun ke                           
 bantai McChicken set n ayam! Azam pun hilang entah ke mana.....

-Esok berazam lagi-

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free