Showing posts with label maria photography. Show all posts
Showing posts with label maria photography. Show all posts

Teaser: Bandung lagi

Maaflah ye...kena masukkan jugak for someone. Ada lagi yang lain sebenarnya but slow sangat ler nak upload.



A few months lagi kalau diizinkan Allah kita upload gambar n video yang lain pulak.






Oh ya....masa kat sana dia orang akan tanya CT Nurhaliza, Upin & Ipin, Manohara. Tang manohara ni tak tau la dia nak provok aku ke hapa...minta pendapat la kununnnn, aku bilang "mencari uang untuk disuapkan ke mulut anak jauh lebih penting daripada manohara". Padan muko!

Travelog Bandung - Day 2


Breakfast hari ni minum teh aje sambil baca sokkabar. Nak keluar awal-awal ssangat pun takde apa apa. Sambil minum sambil borak dengan staff hotel sambil baca newspaper. Kat sokkabar tu ada orang iklankan nak menjual sebuah rumah siap dgn swimming pool dan kebun rm180k jer. Woittt...murah giler.

Hari ni nak meronda ke Jalan Asia-Afrika. I have to walk through jalan yang sama ke Pasar Baru before turn right. Best jalan pagi pagi ni time orang baru start bussiness macam boleh nampak. Tong gas tu cenonet je aku pun boleh angkat sebelah tangan.


Ulam-ulaman

Yg melarat...

Mamat ni bermacam soalan dia tanya aku. Memula dia ingat aku kerja sama koran (akhbar). Tanya fasal Malaysia lah pastu sibuk bona nak bergambar. Kat kedai dia ni ada dijual aksesori dan lain-lain. Aku beli button badge upin ipin 24 pcs 7k rph jer..berebut-rebut anak den.
 

Depa ni aku tengok suka gak main chess..ramai jugak aku jumpa yang cenggini. Patutlah kat Chow Kit tu ada port chess ni, kebiasaan dari kampung asal rupanya.

Yang ni paling best! Aku ni sebenarnya mencari toko buku terpakai tapi tak sangka jumpa kedai jual dvd/vcd cetak rompak sebegini besar. Yang menjual di tepi jalan tu toksah kiralah banyaknya. "Copyrights" atau "rights to copy"? Persoalan yang susah nak dijawab.
 
Benda ni illegal sebab masa aku minta izin nak bergambar kat 1 kedai tu dia kata "asalkan tidak dihantar ke koran". Gambar di bawah ni aku amik sembunyi-sembunyi takut beb sebab ada sorang apek tu pandang semacam je kat aku. Buatnya dihempas kamera tu meraung aku kat situ.


Di sini aku ketemu dvd yang aku cari cari tu. Pelik gak, illegal tapi besar-besaran, kat tempat kita runner bawa sampel je lepas tu orang lain hantar. Kalau ada yang jual openly pun siap letak alas kain senang nak bungkus kalo ada operasi. Best woooo...1 dvd 5k rupiah jer..


Di depan kantor pos Bandung. Actually in my list i supposed to visit Universiti Teknologi Bandung also tapi tak jadi. Kalau pergi dengan group pelajar universiti sampai juga ke situ agaknya.
 

Tak dapat uangnya bergambar pun jadi ler..
 

Plate number ni boleh dibuat kat tepi jalan jer


Relax jap kat Dunkin Donuts- bukan lapar pun cuma nak tukar duit kecik nak beli top-up. Tuu...tayang Canon 550D


Kat sekitar masjid ni ramai yang berniaga sampai ke kaki lima dalam masjid. Pelik lak aku menengoknya sebab orang boleh lalu lalang kat sini tanpa menutup aurat. Sedih bila masjid tidak dihormati.
 
(update 2014: aku terdengar AJK masjid membuat pengumuman supaya sesiapa yang berada di persekitaran masjid memakai pakaian yang menutup aurat)
 

Aku teringin sangat nak tengok motor-motor klasik nih di Braga-sebelah malamnya ada concert. Malangnya aku tersalah amik angkot n nak jalan lagi dah tak larat, capek yang amat sangat. Aku rasa time tu kalo kaki tersadung batu memang takleh nak bangun dah. Soooooo penattt!
 
 
Pak polisi
 
Ke Kebun Binatang Bandung @ zoo


Boyo


Galak...gatal? Ganas? Menggoda?


Sebaya je kan? heheheh..Pakaian sekolah depa ni macam tak berapa seragam ada lipat depan ada lipat belakang

Aummmm...

Kalo anak aku ada ni msti dia pun nak masuk dalam bola tu


Ni dalam zoo..best kan boleh lepak dengan family macam kat Hyde Park pulak

Cikgu tengah lepaking menunggu anak murid buat research

Ni kat Bandung Electronic Ctr @ BEC bunyinya B.E.Che. Security tu bukan pegang cota tapi scanner

Tepi longkang tempat minum petang. Kat Bandung memang banyak gerai penjaja tapi walaupun tekak dan perutku mencakar nak merasa but i refrain myself from trying it bimbang terpaksa berulang ke toilet.

Syok tengok adik ni menggoreng tempe keju. Sangat cekap!

Haaa....ini le button badge nyer. Masa ni aku dah balik ke bilik dalam pkl 11 kot. Yang aku nampak kat sini hampir setiap lorong ada perniagaan dan sebelah malamnya di lorong-lorong ini ada yang melelapkan mata, ada yang melakukan dosa. Sigh.
 

Motivasi pagi

Askm n very good morning! Kita bermotivasi pulak pagi2 ni ye.

Selalunya aku spai awal kat rmh pengantin terutama area yg tak pnh pergi lagi. Takut sosek weh! Sementara tgu depa mekap tu-lps capture apa2 yg patut- i always look for books or mgzine to feed my hungry brain. Perut aku ni selalu diisi dgn 2 slices of toasted bread with peanut butter only. No nasi/bihun/mee. Kalau pihak keluarga pengantin ajak selalunya aku tolaklah. Dr menceceh lbh baik membaca kan?

Di dua rumah pengantin ni aku jumpa gambar Nicol Ann David. Kata2 yg ringkas tp sgt mengesankan. I wish my children could be like her, cemerlang at intl level and cemerlang in her studies. She got 7A's in her PMR n SPM u! Org mcm ni la yang patut dijadikan IKON bukannya ... Lihatlah kepada jasa2 dia kpd NEGARA and not forgetting her parents as well. Berbaloi2 company yg taja dia bcoz its reflects to that company jugak. If nak dibagi anugerah pun mmg patut w/pun aku rasa dia tak sesuai dpt datuk sbb so young (better if can standardize the min age).

1st photo tu was hanging on the wall. Mmg bapak pengantin ni suruh anak2 dia belajar sungguh2 nmpk gayanya ni. Bekas askar wehh.. "The higher the obstacles ..." tp obstacles tk habih2 ni risau gak aku.


Mesti Equatorial Hotel sponsor dia time ni, bsr gedabak kat baju tu.

2nd one i got it from Ridest Digest last month kot sbb kulit dia baru lg mcm blm sempat baca (aku yg baca dulu sblm tuan rmh hehehhe..). Bapaknya si pgntn ni bks cikgu, no wonder la.


Belajar ni blh aje walau kat mana pun ye tak? Rasanya Nicol blm smbg belajar kat u lg. Alaa duit dh byk bila2 blh msk U.

Tgl beberapa kerat sportsman n woman je yg dpt bukak mata dunia ke Malaysia ni. Football when la?

Merapu je

I'm trying very2 hard to update my blogs everyday. 2,3 mgu ni asik tdr pkl 3 pagi je. Hmm...ada lg 1 custom album blm siap. Thot of presenting it with a diff. sket.

Skrang byk juga job yg dpt from 3rd party and they prefer the old fashion way. Jgn la nak tukar style kebiru-biruan ke, orangy ke, nt tak sama dgn color asal baju dia. Yang bagusnya pengantin pon suka jugak.

Lg 1 aku perasan depa suka yg ada cover majalah tu. Katanya mcm real jek. Yg dilicinkan kulit muka n soft pun depa suka. Kalau gambar muka aku ni dibuat mcm tu mau mcm Aishwarya Rai agaknya. Wahhhh!!..perasan gitu!

Tak sabo nk bercuti

Tak blh tido le pulak mlm ni. Mgkn sbb semenjak dua menjak ni aku asik tdo jam 4 pg. Aku tgk kat blog mak merah kemain lagi dia jln2 ke London & Paris, best giler!

Dah lama btl tak g jenjalan ke luar negara. Ye la bila anak makin ramai n mkin bsr belanja pun bosa jugak. Aku dah congak2 nk pg Redang Island pun mkn ribuan hengget. Tu yg aku sentiasa exited tgu A Asia's sale. Ada org kata naik A Asia tak best sbb bkn full service mcm MAS takde mkn bagai. Abih nko byr mcm MAS ke? Cerewet tk memasal. Cuba bayangkan nk kape teghobang dr LCCT ke K Kinabalu 2.30 jam takde mkn dgn nk bas transnasional dr KL-K Pilah 2.30 jam takde mkn, ada beza?

Bulan dpn insyaallah nk ke Bandung tp spai la ni tk booking hotel lg (ada lak yg kata p Bandung pun nk kecoh. Dah tu je yg mampu). Aku dh survey cari room yg rege dlm 40-50 hengget je tp tk call depa lg. Bmbang gak kalau hotel penuh dek 'jutawan2' Malaysia ni. Dah la aku pg sensorang that 1st 2 days.

Nak p brjalan kna la cari kasut yg sesuai ndaknya org yg cam aku ni, mmg on feet. Takdenye aku nak nk taxi. Really backpackers style-jns pelancong tak berduit hehehhe... Setelah kuselongkar gobok kasut aku tuh tgal sport shoes yg ni je blh pakai, yg Reebok tu dak keras sbb tak di pakai bertahun2. Kasut ni dah terkopek kat depan tp tak koso la den nk boli yg baru sbb nt jadi cam Reebok tu jugak. Aku bukannya jenis org yg exercise nih, buat membazir je sekali lg. Dah dkt2 nak pg nt aku bawa le ke cobbler repair apa yg patut. Senang je cara aku padahal kalau nk buat sndiri pun boleh, beli gam tempek kt situ. Takpe la bg bisnes kt brader tu. Suede shoes H Puppies yg selalu aku pakai tu aku anto kat dia je kalo nk kiwi. Tak kuasa mak nak hitamkan tangan nyah...kemas je dia buat. Ada 1 lg tmpt tu aku pnh hntar utk kiwi jugak. Sekali tu si bapak yg buat tp tak berapa kemas lps tu dia kata "sok kalau maleh nak kiwi bawak dtg sini yo". Aku fhm maksudnya "hantar duit kau kek sini" tapi mcm kena perli lak. Tapi aku tak marah kat dia hahahha..

Bz day

Starts from tmrow evening will be a bz day for me. Journey from Seremban-PD-Kl Pilah-Jelai. Teringin lak rasanya nk kn escort mcm VVIP tuh..ne..no..ne..no..sume org ketepi bg laluan.

Kalau dpt MEMILIKI yg ini lg best. Kna ada driver? Tak kuasa aku..aku yg keje teruk2 driver lak yg melaram (aku mmg suka berangan yg hebat2 heheheh..). Tapi ada sorang kwn aku tu -lawyer- dia kata dia tak nak bawak kete mahal2 nih sbb nt org kata "tak anak datuk, mesti driver datuk". Kalau aku drive agak2 org kata apa yek?........bini datuk?

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free