Showing posts with label jungle lodge. Show all posts
Showing posts with label jungle lodge. Show all posts

my oh my ..

Why i can't stop browsing, looking at my friends' face...rindu bangat!

i'm really frustrated bcoz couldn't joint them till dawn. Bawak anak2 jadi camtu ler cukup time nak tilam nak botol nak itu nak ini. Tak bawak karang tak meriah la pulak. Musti byk gossip yg aku dah terlepas. If not bcoz of my other fren bt kenduri kawen hr Ahad tu sure i'll be lepaking sama2. But i'm pretty sure i wl be going back to that place thn ni jugak. Sesuai utk pencinta alam mcm aku nih..hijau, sejuk dan mendamaikan. Yg penting takde asap kete, asap rokok je..ah menyampah!

Owh..aku punya extnl drive tertinggal lg hr Sabtu hr tu masa nak ke Sedayu...this time kat photo lab yg lain pulaks. Kenapa le teruk benar ingatan aku ni... manjang tertinggal je. Bila benda tu takde tersangkut la kerja2 aku. Kalu apek tu tak trn sini hr Khamis ni terpaksa la aku ke KL jugak..dateline..dateline.. Dok rmh pun ada dateline ek?

rindu...sekolahku n kengkawanku

Jejak kasih

3rd July hr yg ditunggu-tunggu. Dah almost 20 yrs tak jumpa kwn2 sekelas, sebilik, sepentas, sama2 monteng, sama2 ke pekan Teluk Intan n mcm2 lg lah yg sama.

Menggagau gak mula2 tu, setakat Tmn Melati tu okay lg sbb dah biasa ke situ, yg selepasnya "dewi, nk ikut mana ni?". So helpful lah u dewi, tq.

Best jugak berjalan kesana bcoz lalu jln2 kg- lalu kat UIAM, Intl Islamic Schl, Sek Al-Amin (yg aku teringin sgt nak tau kt mana) dll. Monthly fees Al-Amin dah naik 500 hengget per month..hmmm..mcm tak dpt jer hntar anak aku ke sana. Berhenti mkn sat lps tu jalan lagi tapi tak nampak pulak org asli yg original. Tahu tak maksud aku? Alaa..yg tak pakai baju tu. Aku dah ready dah dgn kamera kot2 terpacul pulak deme tepi jln. Mesti blog ni jd panas kan kan kan?

Jln punya jln tak nampak pun Jungle Lodge spai tersesat ke hutan. Huisshh..seram lalu kat situ, takde manusia!


Rupa-rupanya dkt beno dgn tmpt kami makan tu cuma signboard searah je, tu yg terlajak. Takpe, terlajak kete blh reverse. Thanx to Dewi, Man Pobe, Suriani dll yg bersusah payah arrange this event and to the sponsors too mcm Cik Leez yg takde smlm. Kalau anak aku tak nangis mmg aku tapau cuppies tu.

Ni reunion yg kedua aku attend. The 1st one kat Nelayan Ttwangsa way back in 1999 rasanya but this time lbh ramai. Almost everyone dah bertukar struktur badan takde yg menguncup kembang semua.
Nampak menarik betul tmpt ni (but need some improvement la). Tapi anak2 frust sbb tak dpt mandi sungai yg aku dah heboh2kan sjk awal (i'll come back somewhere this yr). And frust sbb tak dpt naik ATV. 70 hengget sejam nak pusing2 kat situ jer? Tak pyh la nak ooiii..kat Sommerset dulu best la jugak ada hutan and pantai, blh pusing merata tmpt.

Korang berangan je la atas tuh.

Wan NORBIT msh mcm dulu kurus, tekanan perasaan ke? Eh, nko kan dulu yg dpt 1/4 'crocodile' tu selain arwah Payu, Bulu dan sorang lg. Lupa plak nak tanya nko smlm. Sakit perut aku n Cak gelak mlm tu spai berair mata. Tak ingat? Takpe lah nx time kta cite. Takpun mgu dpn Kedah lwn NS kat stadium Paroi nko dtg sini aku cite.

Tak puas bercerita smlm (anak aku dh melalak nak balik) so hrp2 lps ni ada event ni-lbh ramai, lbh teratur, lbh meriah tapi kalau bt time cuti sklh aku rasa hampir pasti tk dpt join ler.

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free