Showing posts with label concert. Show all posts
Showing posts with label concert. Show all posts

Tiket dengan harga diskaun untuk Borneo Jazz & Rainforest World Music Festival 2017

Tiket dengan harga diskaun untuk Borneo Jazz & Rainforest World Music Festival 2017 | Setiap Sarawak Tourism Board mengaturkan beberapa festival menarik untuk menarik pelancong ke Bumi Kenyalang. STB juga tanpa gagal mengadakan dua festival muzik hebat setiap tahun.


Kenapa dikatakan festival muzik yang hebat?

Para performers yang dijemput mengadakan persembahan adalah yang terbaik dalam genre muzik mereka. Nak bawa mereka ke sini pun ada yang kemain susah ndak ndaknya yang datang dari pulau tu haa. Dengan nak naik botnya... bertukar kapal terbang... bukan senang oii! Kena ada orang yang berpengalaman menguruskan perihal logistik ni. I think STB has a lot of experiences regarding this matter. Anniversary ke-20 dah pun RWMF.

Walaupun mungkin kurang dikenali di Malaysia, kita akan terpegun melihat dan mendengar muzik yang dipersembahkan. Sungguh! Ai tak tipu tau sebab ai pernah pergi. Mendengar di radio/dvd tak sama dengar menonton secara live. Dengan sound system terkini dan kesungguhan mereka perform di atas pentas membuatkan badan kita turut bergoyang. Yang best-nya konsert diadakan di open space. Banyak ruang untuk bernafas hahah...

Jangan tunggu lagi... 31 Mac ini tarikh akhir untuk mendapatkan tiket diskaun for early birds.


Borneo Jazz Festival 2017
12 - 13 Mei, 2017 di Parkcity Everly Hotel, Miri, Sarawak.

Image result for borneo jazz 2017

Selepas konsert nanti boleh visit Lambir Hills atau Taman Negara Niah. Kalau minat menyelam boleh try Miri-Sibuti Coral Reefs National Park. Nak lagi best pergi Mulu dan Bario. Ai dah sampai Mulu... boleh search dalam blog ni. Best giler!

If you keen to be one of the volunteers, kindly read here. Best gak untuk dapat experience kan?

Borneo Jazz 2017 Tickets

TicketsEarly Bird
(Till 31st March)
 Pre Sale
(1 Apr – 11 May)
 Door Sale
(12 – 13 May)
Adult (1 Day Pass)RM67.60 RM88.80 RM110.00
Adult (2Day Pass)RM110.00 RM152.40 RM194.80
Child (7-12)
(1Day Pass)
RM35.80 RM46.40 RM57.00
Child (7-12)
(2Day Pass)
RM46.40 RM67.60 RM88.80
Family package (2 Adult & 2 Child)RM143.20 RM185.60 RM228.00

For more tickets info please read here.


Rainforest World Music Festival 2017
14 - 16 Julai, 2017 di Sarawak Cultural Village, Kuching, Sarawak.
Image result for rainforest world music festival 2017


Tickets

20th Anniversary of the Rainforest World Music Festival.
Description 

Early Bird
(1st Jan till 31 Mar)
Pre-Sale
(1st April – 13th July)
Door Sale
(14th – 16th July)
Adult (1Day Pass)

RM110.00

RM131.20

RM152.40

Adult (3Day Pass)

RM290.20RM343.20RM406.80
Child (1Day Pass)

RM57.00RM67.60RM78.20
Child (3Day Pass)

RM110.00RM152.40RM184.20
Family package
(2 Adult + 2 child tickets)
RM228.00

RM270.40

RM312.80

*child age 7-12 years

Family package : Applicable to daily passes only. Select 2 Adult & 2 Child tickets on the same day in a single transaction and system will auto adjust the price to family package.


Sila baca di sini untuk informasi tambahan.





Konsert Merdeka Bersama Anuar Zain

Konsert Merdeka Bersama Anuar Zain | Eh? Kat mana? Mesti die hard fans Nuar Jen menggelitis nak tahu hehe... sabar kak ye... ai pun minat juga.

 
Sebenarnya retis pooojaan hatimu ini telah buat show bersama artis lain di Majlis Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kempen Kibarkan Jalur Gemilang di Padang Merdeka, Kuching, Sarawak. Yang merasmikan majlis ialah Perdana Menteri kesayangan anda. Aku tak dengar ucapannya sebab masih ngeteh sambil makan nasi goreng dabai di seberang sungai.
 
Semasa berjalan kaki balik ke Merdeka Palace terdengar dari jauh Datuk M. Daud Kilau menyanyi. Aku tak minat tapi lagu-lagunya memang popular... beria orang bersorak. Memula nak masuk bilik dah tapi lepas tu Azlan The Typewiter menyanyi pulak lansung aku terjebak sampai tamat.
 
Meriah sambutan kemerdekaan di Kuching. Ada beratus bendera digantung di pokok dan bangunan.
 

 
Jemput tengok gambar konsert sempena sambutan Bulan Kemerdekaan di Kuching pada 10 Ogos lalu. Ko redha je lah eh dengan gambar-gambar ni.. tu je mampu. Tunggu jugak kot kot ada orang nak sponsor lens Canon. Eh? hahaa..
 
Azlan The Typewriter
 
 



Mas Idayu... ko bayangkanlah betapa gegak gempitanya bila dia naik ke pentas. Setiap kali aku tengok dia perform di pentas atau tv aku akan teringat komen negatif seorang editor akhbar tentang dia.
 




Nahhh... Anuar Zain
 




 Mengadalah menyanyi kat bawah lelama

Sekalipun Anuar Zain tak pandang kat aku yang tercongok di pentas VIP. Aku je dok teringat kat dia.

Siti Nurhaliza







Penutup. Eh Anuar Zain tak naik ke pentas sekali lagi.



MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !!!
 
 
Semoga kita merdeka jiwa raga.
 
 
 
 
 
 

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free