Showing posts with label artis sensasi. Show all posts
Showing posts with label artis sensasi. Show all posts

Kerja kerja kerja

One fine day aku amik gambar org kawen kat Tembangau. Cehh....aku ingatkan kawasan Jempol rupanya dah masuk ke Pahang nun. Mula2 plan nak bermalam kat rumah mak aku je, itupun dah jauh. Nak balik rumah sendiri laaaagiii la jauh, gelap pulak tu. Nasib baik ada rumah sedara dkt2 situ jugak dapatlah menumpang teduh.


Solat Asar........bukan senang sekarang ni nak dapat 1 saf pun waktu siang. Semua orang bekerja, yang ini orang2 yang mementingkan jemaah le ni. Ustaz kata kalau makmur satu2 masjid tu makmurlah penduduk kwsn tu dan Yahudi akan takut pada kita bila masjid penuh dengan manusia yang berjemaah Subuh (peringatan untuk diri aku sendiri). 


Semua kelapa sawit yo jang, takdo jumpo pokok gotah





Lori ni ikut peraturan had muatan. Kekadang tu menggunung tinggi isi perut lori sampai cuak pulak kita yang follow. Dibuatnya terbalik masa kona baring tak ke haru....kalau yang jatuh melambak durian ke minyak masak ke boleh gak kutip bawak balik, ni kelapa sawit nak buat hapa?

Eh eh sebut minyak masak, dah berhari2 aku dok ulang kat 'stor keluarga' nak beli buat stok tapi takde ko.....Alif, Seri Murni, Vesawit, Saji ilek. On the 1st day tu ada minyak cap Buruh tapi aku makan la minyak tu, hari2 seterusnya yang ada minyak jagung n olive oil je, uiiii....26 hengget 2kg. Boleh faham tak maksud yg tersirat? Tak?? Apa ke slow bona?

Last month gula pasir takda di rak2 kedai. Tup tup bila harga gula naik penuh je rak tu semula. Ada faham?


Aku suka tengok yang ini. Kalau kat kg2 memang meriah lengan cik jah cik kiah kita. The next day job aku kat Seremban pulak, tak jumpa weiii yg cenggini....



Nak salahkan customer yek?

Lappy aku ni bt hal lg kekadang detect E:/ sometimes tak blh pulak. Ndak2nya time kita perrrrlluuuuuuu sgt dia bt hal lah pulak. So today bt x keduanya aku bwa ke kedai tp berbeza premis.

Technician tu dah biasa dgn aku n phm problem lappy aku nih tp yg geramnya bila dia on aje okay le pulak nate ni. Kat kdai yg lagi 1 hr tu pun sama. Tgh2 aku burn dvd baliklah si bos ni. Dah greet aku tanya problem apa lps tu dia kata:

Bos kedai : Ni okay je ni blh burn
Aku : Kekadang ok kekadang tak...
Bos kedai : Kalau semua okay user mistakes la ni..
Aku : (berasap sket) Dah 3 hr dia tak detect
Bos kedai : Cannot be..maybe user
Aku : (tune pun dah lain) Dah 3 hr tak blh guna sblm ni blh
Bos kedai : okay..okay..

Haiyaaa...aku dtg kedai ko dgn masalah yg aku sdh tau tp tak blh nak selesai sndiri yg ko p kata aku punya salah apasal? Bila ada prob dgn laptop ni je aku ngadap kedai ko tp bukan ko yg settlekan, mana ko tahu sejarah laptop ni..geram pulak aku.

Yang nk bergaduh dgn customer ni apahal? Mmg la aku buta IT tp tak la spai tahap bengap terus. Mengong!

my oh my ..

Why i can't stop browsing, looking at my friends' face...rindu bangat!

i'm really frustrated bcoz couldn't joint them till dawn. Bawak anak2 jadi camtu ler cukup time nak tilam nak botol nak itu nak ini. Tak bawak karang tak meriah la pulak. Musti byk gossip yg aku dah terlepas. If not bcoz of my other fren bt kenduri kawen hr Ahad tu sure i'll be lepaking sama2. But i'm pretty sure i wl be going back to that place thn ni jugak. Sesuai utk pencinta alam mcm aku nih..hijau, sejuk dan mendamaikan. Yg penting takde asap kete, asap rokok je..ah menyampah!

Owh..aku punya extnl drive tertinggal lg hr Sabtu hr tu masa nak ke Sedayu...this time kat photo lab yg lain pulaks. Kenapa le teruk benar ingatan aku ni... manjang tertinggal je. Bila benda tu takde tersangkut la kerja2 aku. Kalu apek tu tak trn sini hr Khamis ni terpaksa la aku ke KL jugak..dateline..dateline.. Dok rmh pun ada dateline ek?

rindu...sekolahku n kengkawanku

Nak gamble halal ke yang haram?



RM8 juta tu kalu bg kat aku dpt le berjiran dgn Edry KRU kat Country Hghts nun.

Merapu je

I'm trying very2 hard to update my blogs everyday. 2,3 mgu ni asik tdr pkl 3 pagi je. Hmm...ada lg 1 custom album blm siap. Thot of presenting it with a diff. sket.

Skrang byk juga job yg dpt from 3rd party and they prefer the old fashion way. Jgn la nak tukar style kebiru-biruan ke, orangy ke, nt tak sama dgn color asal baju dia. Yang bagusnya pengantin pon suka jugak.

Lg 1 aku perasan depa suka yg ada cover majalah tu. Katanya mcm real jek. Yg dilicinkan kulit muka n soft pun depa suka. Kalau gambar muka aku ni dibuat mcm tu mau mcm Aishwarya Rai agaknya. Wahhhh!!..perasan gitu!

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free