Showing posts with label PKR. Show all posts
Showing posts with label PKR. Show all posts

Jalan2 ke pasar malam

Hr ni hr senayan (isnin) so kena pg pasar malam cari stock seminggu. Aku bukan gemar sgt ke situ sbb org jalan mengensot. Nak bersembang pun tgh jalan, dah la sempit. Aku lemas kalau org jln lambat2 nih sbb aku jln laju. Laki aku lambat, anak lambat, kna tinggal.

Semenjak 2 menjak ni aku tgk harga ikan bkn main mahal lg. For today sama mcm last wk semua ikan start frm RM9 xcept ikan apa ntah yg aku beli tadi rm8. Tu nak buat stok ikan goreng utk bos. Ikan lain yg dibeli = ikan pari & ikan tenggiri. Anak den dah oda ikan pari msk asam dgn gulai ikan tenggiri. Harus diet ketat aku bakal gagal lg ini mgu. Rasanya dah 3 mgu tak buat gulai lomak cili api ni tp kat rmh aku takde hal punya sbb khwin campur. If dua dua org nogori aku rasa menu wajib dah tu. Try to avoid it lah as much as possible bcoz of the santan.


Thn lps lama gak aku tak menjengah pasar mlm bcoz bekalan ikan aku dibeli drpd someone yg berniaga kat rmh. Harga dia a little bit less dlm rm4 gitu tp tak boleh potong2 kna amik sekor terus. Tu yg kekadang dpt ikn merah spai 4 kilo lbh. Bila dia spai je kami cik kiah ni pakat berebut la, holor tgn je, tak nmpak pun ikannnya. Kalau yg menunggu tu lelaki alamat dpt lebihan je la. Tapi skrg org tu dah tk jual ikn2 lg, tak tau la pasai apa, dah kaya kot. But I noticed dia jual ikan2 yg quite expensive w/pun the price is cheaper frm kedai runcit or night mkt. I think if only the husband yg jd breadwinner susah skt cik kiah nak bl ikan mhl2 ni. Semua kna budget oooiiiii… kalau dah sekilo spai 22 hengget sesak napas jugaklah! Bila dia dh ttp kedai aku pn balik ke asal bl kat psr mlm n aku dok mengulang kat 1 gerai ni je nk bg dia kenai muka aku ni lps tu dpt discn. Itupun kalo tokey ada if takde tk dpt lah. Hri ni dia dok puji2 aku, kuat2 pulak tu hampes btl. Toksah dok puji la mmg aku akan beli ikan kat hang je…puji dgn air liur aje nk bt hapa, bg la ikan brg sekilo ke…

Ali pulak nak pucuk paku…nasib bk ada org jual hr ni. Anak2 mkn besar ni selera pn mcm2 cuma yg no 2 tu selera western. Dia yg selalu ckp “asik2 mkn nasi je”…wah wah..aku dulu telan je apa mak aku masak.


My darling Azmin

During my last pregnancy my husband and me pray to God to have another daughter (I believe he did so). Ye la kan hal2 di luar bidang kuasa kta ni kono la berdoa dan bertawakkal. Kalo bolh main order je senang sgt lak ceritanya.

And Allah gv us a another son with the reason He knows best. Kami bersyukur sbb kta bukan tahu pun apa yg Allah rancangkan utk kita di masa depan kan? Yang ni kami letak nama Azmin. Yg sblm ni Ali, so bila panggil Azmin!..Ali!..kan dah jadi Azmin Ali yg famous tu heheheh...eh, dia ada Master in Maths tau! ngikut yg baik2 sdh la.






Kami semua suka la mekap2kan dia ni, bubuh lipstick, tocang rambut, kekadang baby sitter siap sanggul 2 lg rambut dia. Ada sekali tu aku pakaikan gown and baju aku kihkihkih...ndak sgt anak pompuan. Ada lak yg kata "anak kau sok kok jd pon...". Nauzubillah..aku pun tak teringin dia jd camtu tapi Bernard Chandran and Jovian Mandagie bkn semakin muda, idea depa pun bkn sentiasa mencurah keluar ye tak? Camana pun aku mekapkan dia dia ttp anak jantan, bergaduh dgn abang2nya esp. si Ali spai berparut muka msg2. Dah fitrah lelaki camtu kan?

Azmin masa umur setaun kot with Ali


Best friend dia


Comeii tak?




Time nangis pun nak amik gmbr gak. Tension dia agaknya, masa dia nangis ni kami pakat amik kamera sorang 1


Test gown pulak! Sengsara dia kami kerjakan heheheh..


Semakin membujang

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free