Showing posts with label Mcdonald's. Show all posts
Showing posts with label Mcdonald's. Show all posts

Malayan raja-raja

Korang sihat? Dah makan?

Belum pernah lagi aku mendengar anak-anak aku order lepat pisang, biasanya nak Mc Donald!... nak Pizza Hut!....nak KFC!.....nak Domino's!..........Krispy Creame depa tak mintak ler sebab takde kat sini. Jadinya......as a first lady aku bawak le bebudak nih pi makan. Bapaknya tak ikut sebab tengah keje lagipun dia tak hingin, nak nasi jugak.


Anak aku lagi tinggi drpada maknya. Aku dulu2 makan ikan kembung dengan selar je...sayur memilih...roti gardenia pun takde.....tu semua faktor penyumbang kot, ditambah pulak dengan baka yang tak tinggi.

Enak bangat weh! Si kecik ni celik mata pagi2 suruh aku goreng kentang. Aku dulu makan lempeng jerrr....

Antara things yang membuat ramai orang selesa ke fast food chain sebab kebersihannya, servisnya yang pantas, resipi yang sama je rasanya di setiap restn and food specialities walhal bukannya bagus dimakan selalu. Hari2 ada iklan makan ayam, burger sebab tu deme berjaya. Pernah ko nampak iklan makan ikan? I guess thats why rest ikan slow sikit peminatnya kecualilah medan ikan bakar. Takde iklan menarik mahhh...

Hohohoooo.....ada lagi sekeping gambar orang tengah promote MLM kat belakang anak aku tuh....cakap punyo la kuek ayolahaiiiii.... appointment lepas sorang..sorang... 

Play area ni jugak yang membuat anak-anak sibuk nak ke mari. Jadi budak apa lagi yang difikir....play.....play.....play....very easy life. Bagus idea dia orang nih, takde la berlari2 dalam restaurant.

Korang perasan tak apa yang aku perasan? Takde staf yang notice ke?

Azam baru

Sedari pagi aku berazam takmo mkn nasi. Kalau mkn skt sangat mcm masa dlm pantang yg last tu- 1 sudu mkn je. Kunun nak ikut Ziana Zain.

Masa jmpat anak balik sklh tgh hari tadi (dia tak ke KAFA) sbb Canang 2 she asked whether aku msak ke dak so aku kate tak lah. Menu aku kalo sensorang roti Gardenia + jem je. Oke le tu alas perut sbb mlm nt kena mkn nasi sama2 suami n anak2. Kena la teman, nak jadi isteri mithali nko....sambil teman sambil penuhkan perut.

Balik kat cite anak aku tu, dia kata
"kakak lapar la ma..".
"kita pun", Ali pulak tmpg semangkuk padahal dah 2 x aku tanya dia lapar ke tak. Akal dia takmo mkn nasilah tu.
"kita pg McD la ma". Aku dok pkr dlm hati bdk2 ni takde la nak ajak aku pg Rest Muaz ke, Iqbal ke, semua nk ngabihkan duit den. Selero bosa!

Since duit pn baru dpt semalam kami pun ke                           
 bantai McChicken set n ayam! Azam pun hilang entah ke mana.....

-Esok berazam lagi-

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free