Showing posts with label Datuk Khalid. Show all posts
Showing posts with label Datuk Khalid. Show all posts

Buat ketupat..buat ketupat

Now ni sibuk org buat ketupat fsl plet KCT yg harganya...kalau bg kat aku, aku beli rumah sebijik. Takdenya aku nak beli kete apalagi plet kete. Tak tau ler kete yang mana.



Yg minat cik siti sokong habis2an. Yang tak suka bt ketupat sana-sini merata blog. Aku ni mmg minat kat suara dia, rupa dia tapi perangai dia tu tak tau lah sbb tak pernah berurusan dgn dia. Paling dkt pun pernah tgk dinner show dia itupun company yg bayor. Suara mmg mantop beb... Album dia yg aku pernah beli pun Cindai tp dah lesap ntah ke mana. Kat tv dulu selalu ada dia so aku tgk yg free jer lah. Teringin nak ambl gmbar dia pulak.

Yg aku heran apasal la org dok mengata sgt. Eh, if yr husband buys u gelang emas yg halus pun nko appreciate tak? Dah itu je yg dia blh bg kan? Takkan nak suruh dia bt loan Bank Rakyat utk bt bli gelang yg besar rantai basikal tuh. As a director of a few companies dgn dt yg melimpah kat bank2 tu apalah sgt 66k tu. If dia dpt 600k per month as an allowance that 66k is only 10% of his income. Ada org kata hidup biar sederhana. Aku kata, sederhana adalah berbeza mengikut income seseorang. Takkan nak dia belanja sederhana mcm family aku nih, tak logik le pulak.

Dia tak beranak2 lg pun org bercerita. Ntah2 Allah mmg blm bg rezeki lagi or kontrak2 iklan atau album atau any projects yg dia dah sign tak memungkinkan dia utk mengendong baby bt masa ini.

Think +ve je, fikiran akan jd lapang dan hati jd senang. Toksah dok sibuk hal org lain. Berdoa kat tuhan mta dijauhkan hal2 yg remeh temeh ni. Siapa usaha lbh dia dpt lbh. Itu hukum alam. Allah dah kata dia takkan ubah nasib kita kalo kta sendiri takmo ubah. Ni tak, tgk org bl kete baru sindir, org beli rmh baru dengki, org pg jln2 kata "umrah pun tak pg lagi", org hntar anak sklh lain pun tak puas hati jugak, hmmmm...dah takdo bondo nak buek agak ea.

Diri sendiri tu balik2 kata duit takde. Tau takpe. Ikhtiar le jual kain ke, jahit tudung ke mcm kawan aku tu, pg mesin rumput ke, jual kueh ke, jual takaful ke, jual unit trust ke, mcm2 ada kat Msia ni sbb tu segala Indon Bangla Myanmar Vietnam ada kat sini. Buat le apa2 keja halal utk tambah pendapatan. Belanja ikut poket sndiri BUKAN poket Siti ye.

Note: Aku bkn peminat fanatik dia

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free