Don’t damage your home with these bad habits!


Don’t damage your home with these bad habits! Lets check adakah aku terlibat sama?? hoho...


Most of us develop bad household habits or behaviours over time. The real trouble starts when these blunders become habits that cost a lot of money over time. Some behaviours also create safety issues and it will cause long term damage to a property, even lowering it’s value. So, even if you have own a housing development board unit (HDB) located right next to Bukit Batok MRT but if the inside of the house is broken with damages, it will bring the value of your property. Here’s a selection of bad habits that need breaking, pronto.

1) Forgetting to clean out your appliances’ filters
We tend to forget or leave the appliances with filters that needed to be removed and cleaned and failing to do so can cause a drastic performance reduction and your appliances’ lifespan. This is because they are not able to work efficiently and have to work harder which could wear them out quicker and cause them to malfunction. When you are in Singapore, weather tends to be scorching hot and we tend to turn on the air-cond to cool down but if the filter of the air-cond is not clean, you will notice the air is not cooling but warm. So, every few months, do take out the filter for cleaning. Click here to check on how to clean the air-cond filters.

2) Getting rid of of food scraps in the kitchen sink
One of the most common bad habits is the tendency to wash uneaten food scraps down the sink instead of throwing them into the bin when it comes to washing up. There will be food residue that leaves behind as it goes down the pipe and this could pile up over the time but it depends how often you do it. This ‘pile up’ could eventually cause your sink to clog up or your pipes to be blocked which might emit unpleasant smells and costly to fix.

3) Leaving your oven uncleaned
It is very tempting to leave any spills that have occurred during cooking in lieu of diving straight into the meal you have just prepared. However, if failing to clean your oven after cooking, especially if there were any spillages, it is a habit worth breaking. Not only your next meal could be ruin when those spillages start to smoke and burn that have the possibility to lead to an oven fire. In order to be safe, always wipe the inside of your oven after you’ve use and once it has cooled.

4) Flushing stuffs down the toilet bowl
Apart from loo paper, flushing any objects down to the toilet is a big no-no. Toilet paper is designed to break down quickly but things like baby wipes, cotton swabs and household cleaning wipes are often made of woven fibers that do not break down easily once flushed. This means they are often left sitting within the sewerage system without breaking down which could lead to your pipes becoming clogged or even worse, damaging the entire sewerage system.

5) Neglecting paintwork, leaving rust
Apart from being aesthetic function purpose, paint is designed to help protect the surfaces it covers. If you are not in the habit of maintaining your wooden floors for example, it is likely that it could rot and it will be costly to remove the rot. Same goes to the paint, it can help us to prevent rust from the building up on the exterior railings and other metal surfaces. That being said, the temptation to simply paint over a rusted surface is not an advisable long-term solution as the iron oxide in rust stops the coat of paint from sticking and will begin to flake shortly after you are done painting. This means that you will have to start again before you know it.

6) Less frequent gutter cleaning
Singapore is in the tropical area and rainfall is pretty often in the country. Gutter cleaning is needed regularly if not regularly checked and cleaned out especially if you are staying in the landed house in Singapore. An overflowing gutters can easily become blocked causing back flood that often damages roofs’ eaves and in some cases, even the interior of your home. Be sure to clean your gutters at least every three months, and if there’s been heavy rainfall, make sure there are no clogged-up branches and leaves.


Okay, I omit number six because someone will always do it for me πŸ˜€ (walaupun kena bebel hehe..). Before you advertise your house for rent or sale, kindly ensure it is cleaned so that the value won't depreciate.

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi sebab memang nak keluar melihat dunia. Sementara masih sihat ni berjalanlah, kalau ditakdirkan sakit nanti belum tentu ada orang nak bawa ke sana sini. Kang jadi beban kat orang pula.


Aku ada jugalah survey Singapore day trip package yang lalu lalang di facebook. Kebetulan, RAINI Travel tanya siapa nak ikut ke Singapura kerana masih ada kekosongan... so aku pun on je lah. Since aku pun takde plan nak berjimba di Universal Studio Singapore, pakej begini memang memudahkan untuk melawat banyak tempat dalam sehari dengan kos yang murah, RM135 seorang dari Kuala Lumpur dan RM99 dari Johor Bahru. Murah bangat! Aku dah check tambang sehala dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS) ke Singapura rata-rata RM60. Kalau dari Seremban RM55, tu belum termasuk lagi tambang MRT atau Grab nak jenjalan di sana. Tu belum kira lagi masa yang terbuang sebab tersadai masa hujan lebat macam aku pergi dulu huhuu...(boleh baca di sini). So I think day trip package is the best for short vacation.

So how was it? Ini macam πŸ‘πŸ‘

Okaylah, aku brief sikit tentang negara tetangga yang maju ni ya. 


Singapura Sepintas Lalu
Singapura atau nama lamanya Temasek dahulunya sebahagian dari Negeri-negeri Selat dibawah pemerintahan British. Ia diserahkan oleh British bersama-sama Sabah dan Sarawak untuk membentuk Persekutuan Malaysia tetapi telah keluar dari Malaysia pada 3 Ogos 1965 kerana ketidaksefahaman dengan pemerintah Malaysia waktu itu.

Ekonomi Singapura berkembang dengan pesat. Sistem perbankan yang baik dan berintegriti meyakinkan masyarakat antarabangsa menjadikannya sumber pendapatan utama Singapura diikuti bisnes perkapalan, pelancongan dan pembuatan. Singapore banking system known as "Swiss of the east". No kawtim kawtim di Singapura. Peristiwa yang baru panas di Malaysia sekarang tahun 2016 lagi dah diambil tindakan oleh kerajaan Singapura so jangan nak try 'cuci duit' di sana. Disebabkan kes besar tersebut bank berusia lebih seratus tahun diarahkan tutup, ada bank yang terus disiasat dan dua pegawai bank dipenjara. 

Singapura terus ke depan menjadi negara paling maju dia rantau Asia Tenggara. Dengan jumlah penduduk seramai empat juta orang dan pendatang kira-kira dua juta, Singapura berjaya membawa masuk seramai 10 juta pelancong asing tahun lalu. Walaupun keluasan negara Singapura lebih kecil daripada Danau Toba, ia mampu menawarkan pelbagai produk pelancongan untuk memenuhi bermacam jenis pelawat. Jika berminat tentang sejarah, ada... boleh pergi ke War Memorial Bukit Chandu di Kent Ridge. Suka shopping, ada banyak high end shopping malls. Yang suka jenis adrenaline pumping, juga ada tempatnya. Walau bagaimanapun Malaysia mengatasi Singapura menjadi teratas dalam medical tourism di Asia Tenggara.

Bahasa Inggeris menjadi bahasa perniagaan manakala Bahasa Melayu ialah bahasa nasional malah lagu kebangsaan mereka dalam bahasa Melayu. Menariknya bila dengar tour guide kami tu bercakap Melayu bunyinya macam bahasa pelakon dalam filem P. Ramlee tu. Klasik.

Fyi di Singapura masih banyak jalan dan nama tempat yang dikekalkan dengan nama Melayu seperti Kallang, Kranji, Bugis Street, Tanjong Pagar, Kampong Eunos dan sebagainya. That makes it unique.


Trip Sehari Bersama RAINI Travel
Kami bertolak dari KL Sentral jam 10.30 malam dan tiba di RnR Gelang Patah, Johor, 4 pagi. Rehat, mandi, solat dan sarapan di sini. Bukan kami saja nak ke Singapura waktu tu tapi ada banyak lagi bas yang turut menuju ke sana. Bilik ayaq yang sepatutnya sejuk terasa bahang bila dipenuhi Cik Kiah. Kalau rasa tak tahan nak 'membuang' eloklah pergi ke stesen minyak Shell, Petronas atau Petron. Toilet di Petron baru dan banyak. Disebabkan aku sejak pagi Jumaat tu dah berada di KL maka aku pun mandilah juga. Kalau aku bertolak malam dari rumah, main calit calit terus wangi je lah heheheh...

Bila tiba di kompleks imigresen Malaysia kita kena turun dengan hanya membawa dokumen terpenting, passport. Naik bas semula dan kita akan turun dengan SEMUA barangan di imigresen Singapura. Nak masuk negara orang kan.... macam naik kapal terbang jugalah, kastam scan semua barang sebelum beratur sampai lenguh kaki di imigresen tu. Giler dow... sejam setengah berdiri. Kena denda dalam kelas dulu pun tak lama camni 😑

Selesai semua tu kami terus ke the state of the fun, Sentosa Island! Sampai juga akak ke sini, dik.

Bas berhenti di Singapore Cruise Centre. Kalau kita nak ke Batam lebih baik naik feri dari sini kerana lebih cepat dari jeti Johor di Stulang Laut. Dari Jeti Stulang Laut 90 minit tapi dari Singapura hanya 45 minit. Dalam SCC ni ada memacam kedai, walaupun perut masing kenyang tapi bau pastri tu kan...telan air liur jap. Terngiang-ngiang di telinga, "jangan makan ikut nafsu!" hahah... Ada satu bunga besar di pintu masuk tu cantik untuk bergambar. Jarang aku tengok orang pos di medsos bergambar di situ.



Ambil mood dulu... entah bila akan sampai di Korea.

Foto wajib di glob Universal Studio Singapore. Yeayyy ai dah sampai di USS!

Dari sini kita akan mula berjalan untuk ke Resort World Sentosa di Sentosa Island. 1.1km uols nak sampai ke Universal Studio Singapore. Sajalah kami dibawa berjalan untuk melihat sekeliling tapi kalau rasa tak larat boleh je naik monorel dari Vivo City, USD5 seorang. If you're from other parts of Singapore, boleh je naik MRT North East Line atau Circle Line dan turun di MRT di Harbourfront yang connected dengan Vivo City tu. Kedua-dua MRT akan terminate di situ then sambung naik monorel kalau nak cepat atau naik cable car pun boleh, ikut Exit B menghala ke Harbourfront Centre

 Sentosa Island ialah sebuah pulau buatan yang diatasnya dibina Resorts World Sentosa dan hotel lima bintang. Di pulau kecil ini ada 44 tarikan pelancongan seperti KidsZania, Skyline Luge & Skyride Sentosa, Mega Adventure Park, iFly Singapore dan berbagai lagi tetapi yang selalu orang update hanyalah Universal Studio Singapore. Tipah pun tertipu... ingatkan tu je ada.

Sambil berjalan ke Pulau Sentosa tu kejap kejap berhenti nak ambil gambar hehe...jenuh tour guide kami, Jo, panggil. Biasalah kan kalau first time sampai memana semua sudut nak selfie. Pagi Sabtu tu ramai orang dengan peralatan melukis memasing duduk sambil melukis pemandangan. Wow hobi yang bagus! Bila dah sampai ke seberang sana... owh dah ramai orang. Tak dapatlah clean background bila bergambar di USS globe tu.




Malaysian Food Street di Sentosa Island. 

Dari satu tempat ke satu tempat kami gunakan monorel. Bila dah sampai Sentosa Island kita boleh naik monorel dengan percuma, yang bayar USD5 tu jika naik dari Vivo City di seberang sana. Kami jalan lagi hingga ke patung Merlion kemudian naik ke Madame Tussauds. Sempatlah kita bergambar dengan Van Diesel, Lady Gaga dan Tom Cruise hehee... Di sini juga kita boleh try race VR car dengan kadar SGD20 seorang. Alaa yang letak apa ntah lat muka tu...hmm entahlah nak... dia bagi dua pilihan nak race kat jalan raya atau circuit.


Terjumpa Tom Cruise terus lupa laki sendiri hahahah... taklah tinggi sangat dia ni.

Dari sini kami ke Kampung Glam yang menempatkan Malay Heritage Centre yang dahulunya istana dan Masjid Sultan. Sebenarnya dahulu kala kawasan ini kampung Melayu yang diketuai oleh Sultan Hussain dari Riau. Aku ada baca satu kenyataan almarhum Sultan Azlan yang penghujungnya bermaksud "akhirnya raja mungkin hanya boleh dilihat di muzium". Betullah. Jaga-jagalah yang masih berkuasa tu... hidup ini bagai roda. Banyak bukti depan mata, semalam jadi manusia paling power esok mungin pakai baju warna jingga. Itu contoh...

Di sinilah juga kami lunch. Aku tak makan murtabak di Restoran Zam Zam sebab dah pernah try tapi di restoran berdekatan tapi portion masih sama, besar, boleh makan dua orang. Intinya pun mewah. Murtabak SGD8 + teh tarik SGD1.40. Habis separuh je separuh lagi tapaw. Giler nak buang 24 hengget tu 😭😭. Aku sambung makan di RnR Machap hahah...sayang rezeki oii.

Sejarah Melayu dan Singapura boleh dilihat di Malay Heritage Centre.

Masjid Sultan dari Arab Street.



Kemudian kami berhenti sekejap di The Esplanade untuk bergambar. Rasanya memana rombongan pun akan berhenti di business districts ini. Puaslah hati ai dapat bergambar kat semua Singapre's landmarks.


Di belakang ai tu Esplanade "the big durian", lokasi pementasan teater dan kesenian.

Selepas tu kami dibawa ke Bugis Street pula...ohmaiii...tempat shopping dengan harga patut uolsss... tapi sayangnya kami hanya diberikan masa 30 minit sahaja di sini sebab time dah banyak lari. Kena punctual lah kalau ikut group trip camni... Kan dah rugi tak dapat menjelajah Bugis Village tu.. punyalah banyak kedai nak ditabur duit haishhh...


Then we headed to Gardens by the Bay yang ada pokok besar tu. Di sini pun kami explore kawasan luar tu saja, tidak dibenarkan naik jambatan di Supertree Groove disebabkan hujan. Kami juga tak masuk ke Flower Dome sebab tak cukup masa...tapi okay jugalah tak masuk, terkejar-kejar tak best. Takpelah insyaAllah next time boleh pergi lagi and spend more time di lokasi tertentu. Untuk enjoy Gardens by the Bay kita kena datang siang dan malam untuk pengalaman berbeza, dan pemandangan malamnya sangat indah. Ada 12 attractions di dalam ni saja...banyak kan? According to Tripadvisor Gardens by the Bay is rated top three things to do in Singapore. Jangan terlepas okeh!

Supertree Groove di Gardens by The Bay.

Image result for gardens by the bay

Kemuncaknya trip ni kami dibawa menonton Spectra, water and light show depan Sand Expo & Convention Centre. Ini pertunjukan gabungan muzik simfoni, cahaya dan air menggunakan teknologi lazer terkini, air pancut dan projektor. Ia dikatakan pertunjukan yang terbesar seumpamanya di Asia Tenggara.

Pertunjukan ini free aje selama 15 minit dan spot paling ngam di tengah platform (bukan di bawah). TG Joe kata di Suntec City pun ada show gini.

Waktu pertunjukan:
Ahad-Khamis: 8 dan 9 malam
Jumaat-Sabtu: 8, 9, 10 malam


Begitulah ceritanya trip bajet kami sehari di Singapura. Aku rasa berbaloilah sebab dapat melawat banyak tempat. Ahh...penat tu dah balik nanti baru cerita. Kalau nak stay sehari lagi di Singapura rasanya boleh je bincang dengan RAINI Travel, balik sendiri naik bas. Senang je.

Tiap-tiap bulan RAINI Travel buat day trip ke Singapura so please contact them for more infos at 016-774 4594 . Next trip will be on 30th November.










Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...!

Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...! Pertandingan #MyLabuanStory, #ExploreLabuanContest anjuran bersama Perbadanan Labuan dan Gaya Travel Magazine telah dilancarkan oleh Pengerusi Perbadanan Labuan, Dato’ Sri Haji Amir bin Haji Hussien di Malaysia Tourism Centre (MaTiC). 


Tujuan pertandingan ni ofkoslah untuk promote keindahan Labuan sebagai destinasi pelancongan yang menarik. Wilayah Persekutuan Labuan lebih dikenali sebagai pusat kewangan luar pesisir atau offshore financial centre. Jangan tak tahu Labuan famous di kalangan penyelam kerana ada EMPAT dive site yang menarik iaitu Australian Wreck, Blue Water Wreck, American Wreck, The Cement Wreck. 

Di Labuan juga ada War Memorial yang 'dihuni' oleh ramai tentera India dan Australia. Jadi setiap tahun ramai ahli keluarga yang akan datang menziarahi tentera yang meninggal semasa perang dunia kedua yang lalu. 

Jadi apa yang ditunggu lagi??

Sekiranya anda sudah ada pengalaman ke sana, bagus. Try recall dan gali balik gambar. Jika anda sememangnya sudah ada perancangan ke Labuan dalam masa terdekat ni, sila ambil gambar cecantik nanti ya. Perhatikan apa yang menarik, mungkin menceritakan where the road less traveled? Tempat yang non touristy? Tulis mengenai keindahahan budaya penduduk tempatan ke..? Sure there is something interesting to write. 

Kategori Pertandingan #MyLabuanStory:
1) Video Terbaik - Pemenang akan dapat hadiah RM5,000
2) Penulisan Terbaik - Pemenang akan dapat hadiah RM3,000
3) Fotografi Terbaik - Pemenang akan dapat hadiah RM2,000

Jumlah wang tunai keseluruhan, RM19,500 !


Syarat Pertandingan #MyLabuanStory
1) Kategori Video Terbaik
- Tempoh masa maksima 2 minit
- video perlu dimuat naik ke akaun Facebook, Instagram, Twitter atau Youtube peribadi peserta. Set "public" ye..

2) Kategori Penulisan Terbaik
- Tulis cerita mengenai Labuan yang tidak melebihi 300 perkataan
- Emelkan kepada contest@gayatravel.com.my

3) Kategori Fotografi Terbaik
- foto yang menunjukkan keindahan Labuan sahaja (Yang tak indah tu hang emel kat Perbadanan Labuan untuk tindakan 😊 )
- upload ke Facebook, Instagram, Twitter atau Youtube peribadi peserta. Jangan lupa set "public" ye..


Tempoh Pertandingan:
15 November sehingga 31 Disember 2018.

Semua penyertaan WAJIB tag @gayatravel dan @perbadananlabuan dan gunakan hashtag berikut:

#MyLabuanStory
#ExploreLabuanContest
#ExploreLabuan
#GayaTravel

Senang kan? Tiada had penyertaan pula tu.

Kalau hang tak pernah pi Labuan ermm.... pepandailah hang nak buat macam mana. Yang penting kreatif dan tak curi harta intelek orang lain. Aku ada je idea 😈


**Pemenang akan diumumkan di platform rasmi media sosial Gaya Travel Magazine dan Perbadanan Labuan pada 25 Januari 2019. Hadiah akan disampaikan pada 1 Februari 2019 bersempena dengan Hari Wilayah.


No automatic alt text available.


Majlis pelancaran contest #MyLabuanStory

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing
Sumber Gaya Travel









Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala

Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala | Bismillah... dua minggu juga tak update blog, type-save-type-save-type-save... repeating the same actions. Entah apa yang aku sibukkan pun tak tahulah. Oleh kerana ada tempat baru yang kami sekeluarga (err...with Set B boys) pergi Ahad lalu jadi aku update segera sebelum hilang keterujaannya.


Tujuan ke Semenyih sebenarnya memenuhi undangan kenduri di rumah adik ipar. Keluarga sendiri kan, takkan tak pergi pulak sedangkan aku takde apa apa urusan tapi lewat sampai sebab husband tak sabar nak test mesin rumput baru dia πŸ˜ƒ.  Selesai di sana takkan nak terus balik kot? Bukan akulah tu kalau makan sepinggan terus balik... bayar tol oih nak sampai sana.

Kami mak paknya dah plan nak bawa The Boys mandi-manda sebab cuti Deepavali lima hari minggu lepas tak kemana-mana pun. Bebudak tu memanglah active as always, keluar pukul 8 balik 12 tengahari, keluar lagi 5 petang balik pukul 7. Aku je lah yang mereput kat rumah berebut tv dengan anak dara yang tak sesudah menghadap drama Korea πŸ˜”. Anak-anak-anak excited sangat bila aku kata, kita nak pergi mandi di air terjun! Seluar, baju, swimming trunk semua mak dah packing sesenyap.

Maka teruslah kami ke Hutan Rekreasi Sungai Tekala yang jauhnya hanya 13km dari pekan Semenyih dan 43km dari bandaraya Kuala Lumpur. Dokek yo.... Ia berada dalam Hutan Simpan Sungai Lalang, sebahagian daripada hutan negeri yang juga dikenali sebagai Taman Warisan Negeri Selangor. This is a lowland dipterocarp forest.

Sebelum sampai nanti kita akan menempuhi tiga buah kuburan moden. Yang terakhir tu aku terbaca, "Sales Gallery/Office", aku ingatkan projek perumahan tapi rupanya 'rumah terakhir' huhuu... Makcik aku kata dia kalau lalu memana kubur Cina dia mesti akan ingat kat aku sebab tahun 90an dulu aku pernah cakap pada dia aku nak buat bisnes kubur Cina 😁😁😁... untung worr... nampak tak betapa out of the box thinking nya aku? hahaha... 

Eh, dah sampai.


Di sebelah tempat parkir kenderaan tu ada tandas dan surau. Suka surau tu, ringkas je. Di sebelah lagi ada 30 tapak perkhemahan yang mampu memuatkan seramai 150 orang dalam satu satu masa. Bolehlah uols bawa anak murid/keluarga camping di sini nanti. Ada juga papan peringatan agar pengunjung berhati-hati dengan penyakit kencing tikus (Leptospirosis) - sebenarnya kencing binatang, bukan tikus je seperti yang ramai daripada kita faham. Sila elakkan daripada mencuci bekas makanan dan kaki di air yang yang bertakung.

Ada monyet haa.... jaga jaga barang uols.

Eh, ada monyetlah! Selepas membayar tiket masuk kami pun terus menuju ke puncak. Kata nak mandi air terjun khennn... Tercari-cari jugalah tempat yang agak selesa untuk menghampar alas punggung. Aku yang pakai long skirt sempit rasa alamakkk... payahnyalah nak duduk sesuka hati. Dalam perjalanan ke atas tu aku perasan ramainya Filipino. Mereka lebih beruntung daripada yang lelain sebab hari Ahad dapat cuti. Giler ah kerja terus-terusan tak dibagi cuti. Aku yang jadi "mem" besar kat rumah ni pun nak cuti empat hari sebulan.




Air terjun ni best, banyak tempat yang kita boleh mandi. Ada natural rock pool yang membuatkan bebudak seronok mandi. Aku jadi pemerhati je sambil mengisi perut (lagi). Husband ai kata di tempat paling tinggi takde tempat yang agak luas untuk bentang tikar.

Pukul 3.30 kami mula beredar dari situ bila langit semakin gelap. Sewaktu di bawah aku nampak ada pengunjung yang baru sampai. Hhmm.... terfikir juga kan sekarang pepetang hujan, kenapa datang petang eh? Kesian anak-anak dia mengharap je nak mandi. Jangan memain dengan kepala air, jenuh Bomba nak cari kang. Kami masuk je dalam kereta hujan pun mula rintik.


Hutan Rekreasi Sungai Tekala ni menarik sebab:
1) tak jauh dari KL/Seremban
2) air terjunnya bertingkatnya tak tinggi sangat, sesuai untuk keluarga
3) ramai boleh berkelah serentak
4) nak camping pun boleh

Yang kurang menariknya cuma... ada pondok rehat yang sudah pecah atapnya dan bilik persalinan yang teruk, selain ada yang tak berpintu ia juga berdaki 😞. Kalau baju dalam kau jatuh erghhh... geli nak pakai oih! hahah... Aku nampak seorang bapa prihatin ni angkut air sebaldi dan siram bilik persalinan tu sebelum digunakan. Hmm...pancut dengan Harpic atau Mr Muscle dan tenyeh seminggu sekali bersihlah tu. Weekend je ramai orang datang.

Kami bercadang nak datang lagi tapi nak panjat Bukit Broga sekali. Bolehlah berendam dan test bilik air baru tu nanti.


Tiket masuk:
Dewasa RM2
Kanak-kanak RM1


Jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi:
Pejabat Hutan Daerah Selangor Tengah
Km 11 (Batu 7), Jalan Cheras,
43200 Cheras, Kajang
Selangor
Tel: 603-9075 2885
Faks: 603-9075 6022
Koordinat:WGS 84 : N3.0715° , E 101.8763°

Artikel Terbaru

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free