Showing posts with label football. Show all posts
Showing posts with label football. Show all posts

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players)

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players) | 2018 FIFA World Cup Russia akan bermula TUJUH hari lagi !!


Bermula 14 Jun hingga 15 Julai nanti peminat bolasepak akan memberikan segala tumpuan kepada Rusia. Perlawanan yang melibatkan 32 pasukan ini memperlihatkan 20 pasukan yang akan bermain kembali selepas 2014 dengan Iceland dan Panama buat julung kalinya bertanding di FIFA World Cup.

Sepak mula diantara Rusia dan Saudi Arabia akan dijadualkan akan berlansung pada jam 6 petang waktu tempatan. Cristiano Ronaldo (Protugal), Lionel Messi (Argentina), Mohamed Salah (Egypt) dan Javier Hernandez (Mexico) adalah antara nama-nama besar yang akan memeriahkan lagi acara bolasepak yang ditunggu-tunggu ini. The final games will take place on 15 July at the Luzhniki Stadium in Moscow. 

Bayangkanlah berapa harga hotel, pengangkutan dan sebagainya di waktu tu nanti... sure shot melangit. Bagi kita yang tidak mampu untuk ke Rusia, jomlah kita sediakan kacang dan kuaci kerana sebahagian kejohanan bolasepak empat tahun sekali ini akan kembali ke RTM. Ya, dalam rumah kita!

Bilakah pula giliran team Malaysia? Janganlah terus memandang rendah. kita sedang berusaha.

Pelatih Akademi Mokhtar Dahari yang berada dibawah program National Football Development Programme #nfdp yang kita groom sejak empat tahun lalu telah mula membuahkan hasil. Even first team dulu pun sudah dihantar ke Spain untuk bertanding. AMD U14 telah menjadi juara di Vogido Tournament, Enschede, Belanda menewaskan KRC Genk! Mereka menjadi FIRST ASIAN CHAMPION! Ada diantara pemain-pemain yang bermain di kejohanan di Jerman dan Belanda ini menjadi buruan banyak akademi terkemuka yang berpangkalan di Eropah untuk bermain bersama. 

Hujung bulan lepas pula team AMD U15 menjadi JUARA di International Youth Football Tournament di Maastricht, Holland. You're are all GREAT, boys! Semoga terus berusaha keras untuk mengorak langkah ke World Cup. Malaysia Boleh!

Kalau aku jadi player Rusia sure stress.

Berikut ialah senarai pemain dunia yang akan beraksi dalam 2018 FIFA World Cup Russia. Untuk maklumat terkini dan lebih lanjut sila ke webpage rasmi FIFA 2018.

















KEDAH Juara Piala Malaysia 2016!

KEDAH Juara Piala Malaysia 2016!

Semua dah tahu kan keputusan perlawanan antara Kedah dan Selangor malam tadi? Kedah menang oi!

Kedua-dua pasukan terikat 1-1 pada 120 minit perlawanan. Gol telah dijaringkan oleh Mohd Rizal Mohd Ghazali dari Kedah pada minit ke-51 dan penjaring Selangor Ahmad Hazwan Bakri pada minit ke-59.

Perlawanan akhir edisi ke-90 ini membawa kepada aksi penentuan sepakan penalti yang menyaksikan Kedah MENANG 6-5 ! Tahniah beb! Tahniah juga kepada ipar duai yang sanggup datang dari jauh untuk menonton final games.
Image result for piala malaysia 2016
Sumber di sini.


Liga Super Negeri Sembilan vs Perak 17/7/2010

Ni aku patut tulis dlm diary/blog. Dah 12 thn aku ddk kat sini baru inilah kali pertama aku jadi penonton perlawanan bola sepak kat Stadium Paroi. 1st time msk a few yrs ago itupun tgk player training so msk free padahal nak jln kaki pn blh spai (nak bg tau punya la dkt).

Anak2 punya la exited sbb dah lama ajak p. Memang best la the feeling tu...Nasib baik tak beli ticket grand stand, kalu tak tak dpt nak merayau2.

Nt la upload gmbr dh mengantuk sgt nih.

Siapa menang?

Teringin nak tengok final tapi semua org dah tido...takde geng

Adidas

Wanna search for Adidas model?



Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free