JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place

JJCM | Mencuba Rasa Foodcourt Terbaharu - Muhibbah Makan Place | Sabtu lepas sebuah foodcourt baru di Shah Alam buat official opening ceremony. Maka aku pun melupakanlah buat kesekian kalinya janji pada diri sendiri untuk menurunkan carbo intake. "Esok je lah..." haa gitu.




Dua chef dengan 25 tahun pengalaman dalam bidang masakan daripada Muhibbah F&B Sdn Bhd bergabung membuka Muhibbah Makan Place di Plaza Alam Central. Lokasinya di tingkat 5 selantai dengan Sri Pentas 2 TV3. Syarikat ini dah biasa buat in-house catering untuk syarikat korporat so now they venture into food court business pula. Aku rasa food court ini akan dapat mengurangkan kesesakan restoran di Kompleks PKNS di waktu puncak selama mana mereka mengekalkan rasa dan kualiti makanan. Kalau makanan tu sedap, kedai di tempat tersorok pun orang datang. 

Hari tu aku mencuba Sizzling Beef Yee Mee With Egg. Aku bukanlah minat sangat yee mee (selalu menumpang di pinggan anak je) tapi aku tak nak makan nasi. Porsi mee banyak, dagingnya empuk dan kuah sedap, tak terlalu pekat. Kemudian nak makan rojak tapi habis. Nak try cendol pun habis. Laksa? huh.. dah kenyang wei... karang kena makan semangkuk pula, jenuh. Macam mana tak habis, orang ramai dijemput makan secara percuma dari pukul 1-3 petang. Sudahnya makan sate kambing je. Sedap! Kuah kacang pun secukup rasa. Cuma tak pasti peniaga sate tu permanent ke tak kat situ sebab tiada sign board nama outlet.

Sizzling Beef Yee Mee With Egg

Maggi Kari Bapak Ketam

Semalam dah gaji, maka marilah beramai-ramai kita cuba makan di sini. Kalau sedap cerita kat kawan, kalau tak sedap sila beritahu tuan kedai. Jangan terus tularkan, bagi peluang mereka perbaiki rasa. 


Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free