Hotel Review | Hotel Concorde, Shah Alam

Hotel Review | Hotel Concorde, Shah Alam | Okeh everyone, ai nak review hotel berbintang empat di Bandar Anggerik. Next month ai review hotel di Koh Samui pula ya. InsyaAllah.

Hotel Concorde ialah hotel berkelas bisnes yang terletak di Seksyen 9, di tengah bandaraya Shah Alam. Bersebelahan pusat membeli-belah, berdekatan masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah dan tidak jauh daripada EMPAT buah padang golf bertaraf dunia. 

Hotel dengan 381 bilik dan suite ini hanya 45 minit dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA). Fasiliti standard, dengan rangkaian wi-fi di keseluruhan premis.


Pengalaman menarik di sini
Malam tu kami dinner di Raku-Xin Japanese Restaurant tetapi bukanlah semuanya hidangan makanan Jepun kerana kami menggunakan ruang tersebut for our closing dinner. Ada yang tak tidur karang kalau tak dapat nasi hahahh...

I tried a few dishes. Sushi sedap. Kicap tu aku tambah wasabi sikit. Sebelum ni tak pernah cuba makan wasabi lagi jadi bila restaurant manager/chef tu suruh cuba aku pun cubalah. "Letak sikit je dalm kicap ni" katanya. Aku pun kacau dalam kicap tu dan cicah sushi.

Mak aiii... berasap hidung den hahahha.... lain macam pedasnya wasabi tu. Pedih baq hang. Selagi tak cuba mana nak tahu kan?


Do you want some privacy?

Memasak dengan rasa bahagia begini barulah makanan tu rasa enak, ye tak?

Apa yang bagusnya menginap di Hotel Concorde?
1) Location location location!
Senang nak shopping, senang nak makan, senang nak gi masjid, banyak pilihan padang golf, tak jauh dari Federal/Elite/Guthrie Highway. Hanya 26km dari kota kosmopolitan Kuala Lumpur.

2) Bilik yang bersih dan selesa.
Kalau dapat pemandangan Masjid Shah Alam lagilah bagus. Siap boleh dengar azan dan mengaji. Insaf mak sekejap.

Lagi best bila dapat shoot gambar masjid dari gelap hingga terang dunia ni.


Ini gambar di waktu Subuh. Lampu menara masjid akan dipadamkan secara berperingkat.



3) Servis yang bagus.


4) Sarapan pagi yang pelbagai dan ENAK.
Ni nak bagi tau, roti canai Hotel Concorde Shah Alam sangat sedap! Trust me. Restoran mamak pun kalah tau. Try lah breakfast kat sana.

Selain Melting Pot Cafe, ruang menjamu selera yang lain ialah Pavillion Terrace, Raku-Xin Japanese Restaurant, Crossroad Lounge dan Grand Patio & Orkid Room.

Melting Pot Cafe

Ai makan ini je untuk breakfast. Percaya tak? hahahh... but i prefer waffle Grande Centre Point to this.

5) Kolam renang yang luas.
Walaupun design tak menarik, segiempat tapi panjangnya 50 meter dengan kedalaman 1.4 meter. Enough space for everyone. Dah tengok ke ai buat kuak kupu-kupu kat instagram? Wakil Malaysia ke Sukan Sea 2017 tu uols 😂

I lebih rela berendam dalam swimmig pool daripada masuk shopping mall. Kang tak memasal 'ter'shopping.

Awak tahu tak mengapa model kurus diperlukan unuk underwater photoshoot? Sebab.... subjek akan mengembang 30%.Bayangkanlah kalau @ruggedmom dan @rubydotmy yang jadi model tu? hahahhah.... Photo by @pojiegraphy


6) Berdekatan dengan tarikan pelancongan.
Muzium, Tasik Shah Alam, I-City, Pasar Tani Mega Seksyen 13 (pagi Ahad), padang golf, Jakel, perpustakaan dan sebagainya. 



Tetapi... ada sedikit kekurangan:
1) Aku rasa kiblat kat bilik aku tu salah arah. 
2) Toiletteries satu set aje? Hmmm... bilik twin sharing. Nasib baik bawa berus gigi sendiri.



Apa yang special staycation di Hotel Concorde kali ini?


Terserempak dengan Jovian Mandagie with his wife dan Tuanku Sultan Selangor. Itu je kot hehehe.... haishh takkan nak selfie pulak?



Concorde Hotel Shah Alam
3 Jalan Tengku Ampuan Zabedah C9/C, 40100 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel: +603 5512 2200 Fax: +603 5512 2233

1 comments so far

wah macam menarik je tempat tu .

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free