A mother, traveller and travel blogger

ruggedmom.com

ruggedmom.com
MALAYSIA.BRUNEI.UK.london.oxford.CHINA.guangzhou.guilin.hangzhou.shanghai.kunming.
THAILAND.bangkok.pattaya.kanchanaburi.lopburi.aranyaprathet.sungaigolok.
narathiwat.pattani.pattalung.hatyai.krabi.huahin.CAMBODIA.phnompenh.siemriep.HONGKONG.MACAU.
INDONESIA.jakarta.bandung.yogyakarta.solo.bali.bandaaceh.medan.SINGAPORE.VIETNAM.
hochiminh

Tempah Hotel Dengan AGODA Untuk Harga Terbaik

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala...

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala... | Rasanya ramai yang akan bercuti di tempat sejuk tahun ni kan? Beijing, Kunming dan banyak negara masih mengalami cuaca sejuk sehingga bulan Mac nanti. Eh Cameron Highland, Genting Highland dan Fraser Hills sejuk juga pepagi. Aku pernah tengok someone buat photoshoot ala ala kat oversea padahal kat Taiping dan Penang je. Timing dan pakaian kena betul kalau nak mendapatkan hasil diidamkan. 

Ada orang suka barangan serba baru. Ada pula yang lain tak kisah pun memakai pakaian terpakai asalkan dapat berjimat. Bukan murah oii winter jacket yang baru di Malaysia ni, tambahan pula nak merasai cuaca sejuk sampai ke tulang sambil berasap mulut ini hanyalah setahun sekali atau dua je. Tapi kannn... kekadang nak juga berbaju tebal yang lain, takkan sama jer gambar tahun lepas dengan tahun ni kan? kan?? Paling tidak tukar tidak mafla corak lain. Senanglah nak mengingat ooo baju ni aku pakai masa gi Korea...mafla ni masa kat Perth..

Ni haa akak nak jual beberapa helai baju sejuk yang dah tak sesuai dipakai lagi. Tempat menggantung baju dalam almari tu pun dah tercabut dek banyaknya baju (yang kebanyakannya dah tak muat 😁). Fat → fatter → fattest huhuu... 

Apa barangan musim sejuk yang hendak dijual?
**Kesemua barangan telah termasuk kos pos. Winter jacket bersaiz M di bawah adalah untuk wanita kecuali dinyatakan sebaliknya.

Jaket  (RM45 sehelai)
Below 15C dah boleh pakai dah ni. Tinggi ai 152cm saja jadi agak agaklah labuhnya ya. Model bermuka masam dalam gambar pertama 😁 tinggi sikit je daripada ai.


Tali kat tangan tu dah tak jumpa sebelah lagi tetapi boleh je pakai begitu.

Saiz M/L

Jaket Banana Republic ni mungkin lebih sesuai di musim bunga atau autumn.

Jaket ni mungkin lebih sesuai di musim bunga atau autumn.


Snow cap/baretta (RM23 satu)

 Untuk lelaki


Agak kecil. Untuk orang kurus bolehlah.

Ada sehelai lagi warna hitam jenis berbulu lembut.


Topi Disney (RM28 satu)


 Penutup telinga (RM23 satu)


Penutup muka (RM23 sehelai)
Kalau pergi tempat sejuk seperti Harbin dengan suhu -16C wajiblah pakai face mask ni. Sejuk melampau oi. Aku ni temperature 5C pun dah selsema.



Ada velcro tape di belakang.


Skaf (RM23 sehelai)


Mafla (RM28 sehelai)

Jenama Adidas. Kondisi 8/10.

Letak di leher boleh, nak hias kat pinggang pun boleh. Warna: coklat.

Ada butang.


Jenama Jack Niklaus.


Aku suka yang ini. Mafla ni jenis panjang. Bila nak pakai kita lipat dua, penghujungnya kita silangkan di tengah. Glamorous gitu.


Skirt kulit jenama Franco Ferraro (RM150 sehelai)

Pakai leather skirt dengan tights kat obersi wuuu... kalah Che Ta! 🙌


 Mafla kanak-kanak jenama Shinkansen (RM23 sehelai)



Set apron kanak-kanak jenama Shinkansen (RM28 satu set) 

Lokasi barangan di Seremban. Kalau beli dua atau lebih kos pos dikira sekali sahaja. Kalau COD less postage of RM8.

Jimat beb! Balik dari bermain salji di Korea shopping sakan di Bangkok pula hehehh...

Berminat? Sila emel ruggedmom@gmail.com jika ada sebarang pertanyaan.



0 Komentar untuk "WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala..."
Back To Top
Ping