Motivasi | Upah Membantu Orang

Tags
The more you give the more you get back.

Rezeki bukan hanya dalam bentuk wang ringgit dan harta.

KLIA2 | Low Cost Carrier Terminal Terbesar Di Dunia. Berbanggalah Awak!

KLIA2 | Low Cost Carrier Terminal Terbesar Di Dunia | Di banyak negara pelancong atau pedagang boleh masuk ke sesuat negara melalui tiga pintu masuk iaitu sempadan negara untuk darat, laut dan udara. Ada juga hanya melalui darat dan udara. Lapangan terbang ialah pintu masuk pelancong dari udara yang lebih ketat kawalan keselamatannya. Ada negara yang melakukan kawalan keselamatan di pintu masuk airport, di imigresen, ketika hendak naik ke kapal terbang dan dalam kapal terbang itu sendiri! Phewww..


Keseluruhannya Malaysia memiliki 62 lapangan terbang dengan lapan daripadanya lapangan terbang antarabangsa dan 38 berada di Malaysia Timur. Terkejut? Haa... orang yang duduk kat bandar pun belum tentu dapat naik kapal terbang, yang duduk dalam hutan banat tu their medium of transportation is aeroplane. Jadi bila ternampak mana-mana status mengeji orang sana tu eloklah ko 'bahan' si pengeji tu balik.

Lapangan terbang komersil yang terdapat di Lembah Kelang ialah Kuala Lumpur International Airport (KLIA), Kuala Lumpur International Airport 2 (KLIA2 / LCCT) dan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Airport di Subang. KLIA digunakan oleh premium/full service airlines manakala KLIA2 bagi penerbangan tambang rendah yang juga mempromosikan syarikat mereka sebagai low-cost carrier/low-cost airline/no-frills/budget carrier or airline. Mereka menjual tiket dengan harga murah untuk tarikh penerbangan yang jauh ke depan. Nak makanan dia caj, nak minum dia caj, nak wifi dia caj, nak insurance coverage pun dia caj berasingan. Nasib baik nak kencing dia tak caj hahaha.. Jangan berkira sangat dengan travel insurance tu eh. Kalau tak nak ambil dengan syarikat penerbangan tersebut beli saja dari syarikat lain sebelum fly. 


KLIA2 SEBAGAI TERMINAL TAMBANG RENDAH TERBESAR DI DUNIA
Bangga tak? Haruslah bangga! Inilah hasil politic of development.




Gambar pukul 11 malam di bangunan terminal utama KLIA2. Lengang. Tunggulah pukul 5 pagi esok huhuu...

Tunggu ERL di sini.


Dengan fasiliti yang jauh lebih baik daripada LCCT dahulu memang tak bosanlah sementara menunggu departure. Dengan kedai-kedai yang banyak, restoran, food court, tempat berurut dan tempat merehatkan badan. Macam shopping complex airport yang satu ini. Sesaja nak datang pun boleh. Bercerita bab kedai makan ni, sedapnya roti dengan gumpalan kekacang di The Loaf tu... mata mengantuk pun kunyah juga hahaa.. 

Pesawat yang berlepas dari KLIA2 ialah dari kumpulan Air Asia, Malindo Air, Cebu Pacific dan Jetstar  95% of KLIA2 bussiness derived from "the best low cost airlines in the world"Air Asia. Tak tahulah apa motif sebenar Air Asia hendak menggunakan "LCCT" instead of KLIA2 dalam semua promosinya. Adakah untuk presure MAHB supaya menurunkan cukai lapangan terbang yang bakal dinaikkan? Mungkinkah juga untuk mengelakkan caj-caj baru yang bakal diperkenalkan? Jika caj-caj ini dinaikkan atau diadakan maka bolehlah kita katakan penerbangan tambang rendah ini "mahal tali dari beruk". Tambang 0 tapi cukai... hmm


KEDUDUKAN PINTU PELEPASAN/KETIBAAN DI KLIA2

KLIA2 Terminal and Gateway@KLIA2 overview
Dari entrance ke gate terakhir sejauh 1.5km. Jenuh beb!

KLIA2 layout plan overview


Pak Brahim's yang supply makanan.


Balai Perlepasan (Departure Hall) di tingkat 3 di KLIA2 Main Terminal Building. 
Balai Ketibaan (Arrival Hall) di tingkat 2 KLIA2 Main Terminal Building.
Pier J, K, L untuk pelepasan/ketibaan domestik. Tranfer Hall untuk yang memerlukan flight transfer di Pier L.
Pier P & Q untuk pelepasan/ketibaan antarabangsa.

Skybridge menghubungkan bangunan terminal utama dengan bangunan satelit dua tingkat. Tingkat 2 menghubungkannya dengan ruang pelepasan antarabangsa.


FASILITI TERBAIK

1) Mesin pengesahan passport otomatik
Hanya untuk pemegang passport Malaysia. Sangat mudah dan menjimatkan masa.

2) Hotel
Tune Hotel sangat dekat dengan KLIA2. Kalau nak luxury hotel boleh ke Hotel Sama Sama tapi kena naik teksi (tak sure shuttle service ada ke tak). Atau, nak yang simple boleh stay sekejap di Capsule by Container di tingkat bawah KLIA2. 

Kalau touch down je di KLIA2 terus mahu hadiri meeting, boleh membersihkan diri dan bersiap boh mekap bagai di Plaza Premium Lounge. Kadarnya mengikut jam.



Aku pula kalau flight 7 pagi, kekadang aku lepak je kat salah satu ruang yang disediakan di pintu arrival tu. Kesianlah pula nak suruh husband hantar dan jemput. Yang kiri ada kerusi, aku tak suka di situ. Yang sebelah kanan senang nak meluruskan pinggang tetapi selalu penuh. Pernah sekali aku terjaga dari tidur tiga warga Bangladesh tidur di lantai bawah (ada anak tangga). Ler... kesian pulak, tidur pun berkasta.

Ruang rehat di sebelah kiri sebelum pintu arrival.

In between kerusi tu pun ada orang baring. Tak larat la weh nak tidur sambil duduk hingga lima jam. Letak kepala atas beg. Bila kepala mula jatuh mesti kita terjaga kan? Begitulah beberapa kali. Tidur macam bebudak tahfiz zaman dulu gituh. Tak berani aku nak berehat di bilik sejuk bertilam empuk, bimbang terlepas flight, mau menagis sampai besok.

Di sini pun selesa juga untuk lepak sementara menunggu departure sebab selalunya tak ramai orang. Lokasi: tingkat bawah tempat menunggu bas/teksi.


3) Restoran yang banyak


Bernostalgia melihat tin dan cawan tu.

4) Tempat berurut.



5) Tandas yang selesa.
Tandas pun banyak. Aku selalu mengelakkan menggunakan public toilet di tempat yang ramai orang terutama bila baru mendarat. Dah la kena beratur, condition pun boleh buat darah naik bila yang menggunakan tu "monyet". Lebih baik gunakan yang jauh dari departure gate seperti di luggage collection tu. Di arrival berdekatan KFC (kot) best juga. Tandas yang di tingkat bawah tempat menunggu bas pun selesa.

Ada satu lagi di arrival juga, hari tu aku ikut tangga selepas The Loaf tu.. tak tahulah untuk staf ke apa cuma 2 atau 3 cubicle tapi ada hose. Kat tangga tu ada orang tidur, Pelik dia bila aku lalu hahaha... tak tahulah penumpang kapal terbang ke atau penumpang lapangan terbang. Tidur beralaskan kotak nampaknya. Tak pakai uniform pun, takkan staf 'mengular' kot. 

5) Sistem pengangkutan yang baik.
Selain teksi, bas dan grab/uber, KLIA Express (ERL) dan KLIA Transit juga menghubungkannya ke Kuala Lumpur. Jika anda perlu ke KLIA tetapi terlajak ke KLIA2, sila naik KLIA Transit. Hanya 2 minit untuk sampai ke KLIA. RM2 saja.

Orang KL senang nak balik rumah seperti yang aku pernah tulis di sini, orang Seremban ni macam nak balik ke Teluk Intan naik bas loncat hahah... walhal taklah jauh mana. Eh #syukurselalu .


Cuma.... aku kurang berpuas hati dengan beberapa perkara:

1) Walkalator tu. Awal bulan ni ada yang tak berfungsi. Ia juga dibuat lebih tinggi dari lantai dan tak sesuai digunakan OKU. Tak faham betul mengapa dibina begitu.

2) Frekuensi buggy service tu harapnya dapatlah dinaikkan. Gate P & Q kemain jauh oii.

3) Latihlah staf yang buat announcement di boarding area tu supaya dapat membuat pengumuman yang jelas dengan ayat yang teratur dan intonasi yang betul. Di KLIA pun sama. Bukan semua ya tapi kekadang alamak, teruknya! Staf ganti kot.


Dalam peperangan / rampasan kuasa, lapangan terbang akan menjadi fokus utama. Contohnya di Tripoli Airport dan Donetsk Airport pada 2014. Kawan aku dulu stranded di Bangkok (transit asalnya) selama lapan jam tak dapat keluar dari kapal terbang kerana perbalahan dua pihak. Mereka rampas control tower katanya. Kes-kes sebegini adalah sangat menyusahkan dan merugikan banyak pihak. Please don't do it at home.

So apalagi? let's fly! And Welcome to Malaysia!!


Note:
1. Pengguna LCC tak semestinya golongan tak berduit. To business owner, every single cent counts. Kalau bernasib baik kekadang terserempak dengan celebrity antarabangsa. Rileks je dia sebab orang Malaysia selalunya takde lah terpekik terlolong nampak artis (ke sebab aku dah tua?). 

2. Some of you might not agree with me. Jika kita mencari kekurangan, diri kita pun ada seribu kekurangan di mata orang. Kena compare apple to apple lah. Banyak lagi perkara yang baik baik di negara kita ni. Jangan nak kondem je. The grass is always (seen) greener on the other side. Berdoalah agar segala urusan dipermudahkan. Rabbi yasir waalatuassir.

3. Malaysia is so beautiful. The ONLY place that you shouldn't go in Malaysia is "the comment section".


Sekian.

Discover Selangor | Kompleks Pemakaman Sultan Abdul Samad, Jugra

Discover Selangor | Kompleks Pemakaman Sultan Abdul Samad, Jugra | Seiingat aku inilah kali pertama Familiarization Trip bersama Gaya Travel dan UPEN yang membawa kami melawat kubur. Bagi aku pula ini kali kedua selepas kubur Kristian dalam program Kedutaan Rusia "100th Year Commemoration of the Battle of Penang" di Pulau Pinang dua tahun lepas.

Jugra dahulunya ialah pusat pentadbiran yang penting selepas Kuala Selangor. Makam Diraja Jugra (Kompleks Makam Diraja) sebahagian daripada Bukit Jugra yang telah dipilih sebagai kawasan permakaman keluarga Diraja Selangor pada tahun 1886. Makam ini sentiasa dikunjungi kaum kerabat dan rakyat jelata yang merindui sultan dan ahli keluarga mereka.

Sultan Abdul Samad ialah sultan keempat daripada sembilan sultan yang memerintah Selangor. Baginda berketurunan Bugis dari Sulawesi. Menaungi Selangor selama 41 tahun, baginda dikatakan seorang yang warak dan begitu dihormati kerana memartabatkan Islam. Hanya baginda - sebagai seorang Sultan - dikebumikan di sini.


Di dalam bangunan inilah letaknya makam Sultan Abdul Samad Ibni Almarhum Tengku Abdullah.


Makam Sultan. Jujurnya aku tak faham kenapa ia dibina / dihias sebegini.

Makam Sultan Abdul Samad Ibni Almarhum Tengku Abdullah diletakkan di dalam sebuah bangunan batu seperti masjid yang berpagar dan bercat kuning. Dahulunya ia terbuka tetapi ada pihak yang melakukan upacara khurafat di makam baginda lalu keputusan dibuat untuk memagar makam. Baginda mangkat pada bulan Februari 1898 setelah memerintah Selangor dari tahun 1859 hingga 1898. 

Terdapat banyak kuburan lain di sekitar bangunan kubur utama. Banyak yang bertanda tetapi ada juga yang tiada. Banyak juga kubur kanak-kanak. Yang berhampiran dengan bangunan itu adalah pusara kerabat diraja, binaan yang menyimpan jenazah Yang Mulia Raja Kahar, Tengku Maharum, dan Raja Muda Musa yang mangkat pada tahun 1884. 

Makam-makam lain yang terletak di bahagian luar bangunan ini adalah makam Almarhum Tengku Muda Musa, Almarhum Tunku Alfah Binti Almarhum Sultan Abdul Samad, Almarhum Tunku Jaafar, Tunku Yaakob, Almarhum Tunku Maharum, Almarhum Raja Berkat dan Almarhum Tengku Muteh Ibni Sultan Abdul Samad.
Di bahagian belakang.

Haji Zamri Osman, Tunku Muhamad Tunku Harun (Orang Besar Daerah- wakil tuanku) dan pegawai Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor.



Kenapa kubur? Tak takut badi ke? Disampuk hantu nanti...

Ada je yang melontarkan kata-kata begitu. Negatif. Kecut otak kalau selalu sangat mendengar ungkapan negatif. Bukan tak percaya kepada perkara ghaib tetapi menakut-nakutkan diri sendiri dan kanak-kanak sungguh tak sihat ok? Kubur mengingatkan kita kepada 'giliran' kita nanti. Cuma, beringat ketika berziarah.

Yang selalu aku jawab, "takde masa haih mayat tu nak jadi hantu... siang malam sibuk menjawab soalan Nungkar & Nangkir".


Tips:
Sila berpakaian sopan ketika melawat makam.



Untuk maklumat lanjut mengenai kompleks ini boleh berhubung dengan Majlis Daerah Hulu Langat atau Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (PADAT).

Discover Selangor | Lawatan Ke Kilang Teh BOH Di Sri Cheeding

Discover Selangor | Lawatan Ke Kilang Teh BOH Di Sri Cheeding | Tidak pernah aku menyangka teh yang berkualiti boleh ditanam di kawasan tanah rendah. Selama ini dari gambaran luar dan dalam negara hanya terpampang foto ladang teh di kawasan tanah tinggi seperti Cameron Highand saja. Dalam perjalanan aku hairan juga kenapalah bas ni ikut jalan dalam ke Cameron Highland, musykil betul siap lalu ladang kelapa sawit bagai... aku tak reti nak pergi sendiri kalau takde signboard, aku berkata-kata dalam hati. Yang sebenarnya Gaya Travel dah tulis "Sri Cheeding" dalam itinerary bukannya Sungai Palas, bengong sungguh la... heheh..




BOH adalah jenama teh yang popular di Malaysia. Selama lebih 80 tahun Boh telah menyatukan rakyat Malaysia dengan secawan teh. Ladang teh Sri Cheeding yang dikendalikan oleh BOH Plantations telah dibuka pada tahun 1927 dengan keluasan 210 ekar. Lowland tea plantation bersuhu sederhana ini adalah yang pertama di dunia. Ia ditanam berselang dengan pokok kelapa sawit yang menjadi pelindung kepada terik matahari. Selain ladang ini BOH Plantations memiliki tiga lagi ladang di Cameron Highlands iaitu Habu, Sungei Palas dan Farley. Teh dari ladang yang berlainan menghasilkan rasa yang berlainan juga. Suhu, unsur tanah, baja.. mempengaruhi rasa teh.

Perladangan teh adalah satu perusahaan yang labour intensive, perlu dilakukan secara manual. Pucuk teh akan dipetik setiap 20 hari. Oleh kerana daun-daun teh ini mudah layu, ia perlu diproses di ladang dalam masa 16 jam selepas dipetik kemudian barulah dihantar ke kilang untuk proses seterusnya. 

Di ladang Sri Cheeding terbina sebuah kilang pemprosesan dan pembungkusan teh untuk kesemua ladang teh Boh. Di sini 30 orang bekerja di ladang manakala 60 lagi bekerja di kilang dalam dua shif. Teh  Boh dibungkus hanya di kilang ini. 


BOH Tarik, BOH Teh Harimau dan Teh Dara untuk pasaran negeri pantai timur. Kenapa Dara? Adakah untuk anak dara sahaja atau anak dara yang memproses teh ni? Packaging pun warna hijau putih, pandai betul berniaga. Know your customer, right?

Yang jenis ini sesuai dibuat teh tarik.

Cleanliness and hygiene are the most important aspects in food processing.

 Yang berbintik putih itu ialah bahan tambahan seperti laici untuk memberikan rasa dan aroma yang berbeza.


Aku try BOH Ice Lemon dan Peach, sedap! Teh halia pun terasa halianya.

Kami juga dijamu dengan pau cendawan yang sangat sedap dari Fira Danish Bakery. Tel:  012 3605933.

Kilang ini memproses lebih 100 tan daun teh setiap bulan. Ada yang fine, broken dan dalam filter bags... yang dijual dalam 200 produk/bungkusan yang berlainan. Boh hanya menghasilkan teh hitam. Teh hijau dan natural adalah jenis yang diimport dari luar negara. Ada juga fragrance tea. Yang terbaik tentulah dari Ladang Sungai Palas yang mengeluarkan garden tea berkualiti tinggi dan diberikan jenama premium. Satu tunas yang diapit dengan dua daun muda diperlukan untuk menghasilkan serbuk teh jenama premium ini.  Jenama Seri Songket adalah hasilan ladang Cameron Highland. Paling popular jenama Camaronian Gold. Teh ini hanya sesuai diminum tanpa susu. Kesemua jenis teh keluaran syarikat ini ada dipamerkan di showroom Sungai Palas.

Sepuluh peratus teh keluaran BOH dieksport ke Jepun, Jerman, Denmark, Taiwan, Thailand dan Singapura.  Ianya juga dijual secara online di Amazon.com .Walaupun ladang teh Boh mengeluarkan 100 tan teh sebulan mereka masih mengimport teh kerana permintaan yang tinggi.


Berapa lama teh boleh bertahan?
Daun yang telah diproses tiada tarikh luput. Yang penting, simpan di dalam bekas kedap udara. Teh juga berupaya untuk menyerap bau. Jika paket yang sudah dibuka tidak disimpant elok, ia boleh menyerap bauan dalam peti sejuk juga, jadi teh berperisa bawang nanti.


Benarkah ada teh tiruan di pasaran?
Penting untuk diketahui teh Boh tidak dicampurkan pewarna. 

Satu tips untuk mengesan teh tiruan ialah apabila dimasukkan dalam air sejuk pun warnanya akan keluar. Biasanya dijual dengan murah dan banyak digunakan di restoran. 


Kilang ini tidak dibuka kepada umum. Jika berminat untuk melakukan educational tour boleh berhubung dengan Majlis Daerah Kuala Langat atau BOH sendiri.



Lawatan ini adalah satu acara dalam Eat.Travel.Write4.0 - Selangor International Culinary Adventure, satu program anjuran bersama UPEN dan Gaya Travel Magazine.

Mencari tulang rusuk kiri

Tags

hahah...

Hello Traveller, Airport Tax Nak Naik !!

Hello Traveller, Airport Tax Nak Naik !! Tambang bas naik, LRT naik, KTM Komuter naik... ni airport tax confirm naik bermula 1 Januari 2017. Sakit pulak hati kite...


Image result for klia

Airport tax @ cukai lapangan terbang atau kini dipanggil Passenger Service Charge (PSC) ialah cukai yang dibayar oleh pelanggan yang terbang keluar dari Malaysia. Pihak airlines yang mengutip cukai ini dan hanya diberikan kepada Malaysia Airport Holdings Berhad (MAHB) setelah kita melengkapkan penerbangan kita. Sesiapa yang membatalkan penerbangan mereka berhak menuntut semula cukai yang telah dibayar. Hmm... kena tuntut baliklah cukai ke Krabi hari tu. Beli tiket kapal terbang tapi pergi naik bas dari Hadyai. Sorang lagi tak jadi pergi. 

Kenaikan cukai atas alasan untuk berada di padang permainan yang sama rata (level playing field). Faham tak? Nak elakkan persaingan, bukannya disebabkan kenaikan kos. Kategori baru "inter-Asean" juga diperkenalkan selain penerbangan domestik dan antarabangsa. Yang inter-Asean okaylah, yang naya nya penumpang yang nak terbang ke destinasi antarabangsa. Bapakkk banyak kenaikan cukai, hingga 120% ! Tak puas puas mengikis. Kabinet negara yang meluluskan kadar baru ni semalam tapi belum announce lagi.

Kadar AIRPORT TAX baru yang diluluskan kabinet:

Penerbangan domestik NAIK RM2 menjadi RM11
Penerbangan ke negara Asean flat rate RM35
Penerbangan antarabangsa menjadi RM73 NAIK RM8 dari KLIA, NAIK RM41 dari KLIA2. Menangisss..

Haa tunggu je lah announcement dari Malaysian Aviation Commission (Mavcom). Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai kata Mavcom yang akan umumkan (sama seperti kenaikan harga petrol, pihak lain yang akan umumkan).

Kenaikan ini kononnya untuk memperbaiki servis yang boleh MAHB berikan kepada pelanggannya seperti public announcement system, sistem kebersihan dan lain-lain. Macam macamlah alasan nak naikkan cukai. Tu yang kena bayar RM3 sekali lalu di KLIA2 pun gunakan alasan yang sama juga walhal KLIA penuh dengan penyewa, saling tak tumpah seperti shopping complex. Sepatutnya bila ramai penyewa, rental income juga tinggi... patut ke kami dicaj lagi? Kami bukan nak free tapi... tak cukup cukup ke?? 


Ni makcik nak bertanya:


1) Walkalators di KLIA 2 tu bila nak repair? Lagi satu, kenapa ia dibina lebih tinggi dari aras lantai? Lama dah nak tanya ni.


2) Dah banyak kali naik kapatebang di KLIA2 sampaikan aku rasa otak aku ni dah auto bergerak dalam tu tapi belum pernah merasa naik buggy. Tak boleh ke naikkan frekuensi? Ye lah aku muda lagi boleh berjalan kaki tapi tak pernah berpeluang naik kot? Anak aku yang berumur tiga tahun tu pun kena menapak juga.



Bila reporter tanya kat sources ni tentang kenaikan melampau airport tax di KLIA2, dia kata, "apa ada hal bayar extra RM30-50... diorang boleh beli tiket beribu-ribu RM". Rasa nak lempang. Sungguh.

Dia ni pernah ke naik penerbangan tambang rendah? Kami yang marhain ni nak bergerak kemana-mana dok tunggu hat murah tu ja... termasuklah tambang super saver yang premium airlines tawarkan. Disebabkan tambang rendah itulah dapat selalu balik kampung menjenguk mak ayah. Aku pernah jumpa satu pasangan ni. Mereka grab tambang murah untuk menjenguk mak yang tua sensorang di Kuching. Pergi Kuching pagi balik semula ke KL (USJ) dengan penerbangan malam.

Inilah masalahnya bila dah biasa naik premium airlines yang dibayar oleh syarikat/rakyat. Dia tak dapat merasa betapa kita ni berusaha keras mengikat perut untuk melihat mak, ayah, dunia. Dia tahu tak bahawasanya...

1) return tiket aku ke Jakarta hanya RM80?

2) return tiket aku ke Kunming hanya RM187?

3) return tiket kami 7 beranak ke Tawau hanya RM170?

4) Dia tahu tak kami yang biasa biasa ni berjaga dari tengah malam buka handphone, tablet dan laptop serentak semata-mata untuk mendapatkan tambang rendah?  Tang mananya tambang kami ribuan ringgit? Kalau naik full service airlines tu lainlah tapi itupun bukannya semua melancong, ada yang berulang-alik ke kampung halaman menziarahi orang tua atau bertemu pasangan hidup yang terpaksa tinggal berjauhan.


According to MAHB, the charges (inclusive of PSSC*) are as follows:
DepartingToPSC
Rural AirportsTo All DestinationsRM0 
KLIA - Main Terminal Building & Regional Airports**All international destinationsRM65 RM73
KLIA - Main Terminal Building &
Other Airports
All domestic destinationsRM9 RM11
klia2 & T2 Kota KinabaluAll international destinationsRM32 RM73
klia2 & T2 Kota KinabaluAll domestic destinationsRM6 RM11
Secondary Airports : Alor Setar, Bintulu, Ipoh, Kuala Terengganu,
Kota Bharu, Kuantan, Labuan,
Lahad Datu, Limbang, Melaka,
Miri, Mulu, Pangkor, Redang, Sandakan, Sibu, Tawau &
Tioman (Effective 1.12.2010)
All direct ASEAN destinationsRM26 RM35
Kota Kinabalu, Kuching, Labuan, and MiriBIMP-EAGA destinations:
Brunei, Balik Papan, Manado, Santos, Puerto Princesa and Zamboanga
RM26 RM35
Penang, Langkawi, Alor Setar,
Kota Bharu and Ipoh
IMT-GT destinations:
Medan, Banda Aceh, Padang, Nias, Hat Yai, Narathiwat, Trang, Nikhon Thammarat & Patani
RM26 RM35
**Jika kurang tepat sila maklumkan nanti aku buat correction.


Dah elok elok syarikat penerbangan berperang harga, MAHB yang takde pesaing naikkan cukai lapangan terbang pula. Jangan tak tahu sebenarnya ada lagi beberapa cukai yang mahu dinaikkan dan DIPERKENALKAN. Low cost carrier are against it! There're fighting sebab lari dari business model mereka. Aku lagilah tak suka, dah lama kot menyimpan rasa mahu melihat dunia. Kita bukan orang ada ada tapi kita berhajat menikmati apa yang Dia cipta. Pengalaman mendewasakan dan kekadang membuka peluang baru dalam hidup. 

Bila kita komplen ada orang kata kalau tak suka negara ni boleh pindah. Susah bercakap dengan orang yang redha sokmo nih, masih tak sedar leher kena cekik. 


**Eh ada satu lagi caj baru yang dikenakan kepada pelancong mengikut jumlah hari menginap di hotel. Do you think it helps to attract tourists?


Eat.Travel.Write 4.0 Discover Selangor | Muzium Insitu, Jugra

Eat.Travel.Write 4.0 Discover Selangor | Muzium Insitu, Jugra | Jugra pernah menjadi kawasan pentadbiran British di negeri Selangor sebelum berpindah ke Klang. Ianya sebuah kawasan bersejarah dan bekas bandar diraja di Kuala Langat.


Sultan Abdul Samad telah membina Istana Jugra dan berpindah ke sana pada tahun 1875. Persemayaman baginda di sana telah menjadikan Jugra sebuah bandar diraja yang kemudiannya diteruskan oleh Sultan Alauddin Sulaiman Shah selepas kemangkatan baginda pada 1898. Jugra dipilih kerana berada di lokasi strategik, tidak terlalu hampir dengan sungai dan terlindung dengan Bukit Jugra. Bukit Jugra juga dikenali sebagai Parcelar Hill oleh pelaut China, Arab dan Eropah.


Muzium Insitu Jugra
Asalnya ia adalah 'rumah pasung' yang pertama di Selangor. Di zaman kolonial British bangunan ini berfungsi dua dalam satu, rumah pasung (balai polis) dan mahkamah di tingkat atas. Ia juga menempatkan penjara dilaras yang sama dengan balai polis. Ia telah dibina oleh Kapten Harry Charles Syers pada tahun 1878 dengan menggunakan batu granit yang dipotong dalam bentuk empat segi. Tentunya ia untuk membentuk struktur bangunan supaya kukuh dan teguh. Memang pun... hingga sekarang masih bertahan. Itu belum kita lihat lagi bangunan mereka yang tahan empat musim di Eropah.

**Rumah pasung kedua di Teluk Datok dan ketiga Bukit Aman.


13
Bangunan asal.


Bangunan yang telah dibaik pulih.

Dinding asal bersama tingkap baru.

Muzium yang dibuka pada 17 Januari 2012 ini terletak kira-kira 50 meter dari Pengkalan Batu Hampar di mukim Jugra dan Bandar, Kuala Langat. Mempunyai tiga buah balai pameran yang mempamerkan pelbagai maklumat mengenai daerah Kuala Langat, sejarah pemerintahan kesultanan Selangor di Kuala Langat (juga, salasilah kesultanan) termasuklah hasil kerja-kerja ekskavasi di kawasan sekitarnya seperti strukur binaan penjara, mahkamah mini, perigi lama dan lain-lain. Di balai pameran ini juga terdapat maklumat mengenai tapak warisan lain yang terdapat di sekitar di daerah Kuala Langat seperti Istana Bandar, Masjid Sultan Ala’eddin Suleiman, Pejabat Daerah Lama Jugra, Makam Diraja Jugra, Perigi Lama, Stor Peluru dan Sekolah Kampung Bandar. 





Gari tangan buatan British.

Kerja-kerja eskavasi.

Serpihan Gendang gangsa Heger 1 yang dijumpai di Kampung Sungai Lang daerah Kuala Langat pada tahun 1964.

Muzium Insitu Jugra juga mempamerkan sebuah kereta perisai model GMC 15 CWT yang telah digunakan oleh Polis Persekutuan Tanah Melayu ketika zaman darurat (sekitar tahun 1948-1960). Kereta perisai ini diletakkan dibahagian hadapan muzium dan ia menjadi tarikan utama pengunjung di sini.


Bagi melindungi dan memelihara nilai sejarah dan warisan yang dimilikinya bangunan ini telah diwartakan sebagai monumen lama/tapak tanah bersejarah oleh Jabatan Warisan Negara pada 19 November 2002.

Muzium Insitu Jugra dibuka kepada orang ramai dari jam 9.30 pagi hingga 5.30 petang.


Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
MUZIUM INSITU JUGRA
Kampung Permatang Pasir
42700 Banting
Selangor.
Tel : 03-31030048
Fax : 03-31030048

Kanchanaburi, Thailand | A Visit To Mon Village, Experience Hot Spring & Mud Spa

Kanchanaburi, Thailand | A Visit To Mon Village, Experience Hot Spring & Mud Spa | Hello... seronok bercerita pengalaman di negara orang. Jika belum berpeluang pergi melancong pun beranganlah dulu. Berangan itu free. Dari angan-angan akan bertukar menjadi impian. Kalau dah bermimpi tu usahakanlah, tambang dah murah, lebih murah daripada naik bas pergi balik ke Kedah. Sungguh.



Aku belum cerita lagi tentang penginapan kami di River Kwai Village Hotel kan? Nanti nantilah ye.. as a #villagepeople aku berasa nyaman dan tenang je di sana walaupun wifi tak sampai ke bilik. Tunduk memasing bila berada di lobi hotel :-))

Kami dibawa melawat Mon Village. Kena naik bot dalam setengah jam kot untuk ke River Kwai Jungle Raft dan kita akan berjalan kaki dari sini. Resort yang satu ini tiada kemudahan elektrik, natural sungguh. Ia dibina sedemikian untuk memberikan suasana berlainan kepada tetamu. Best juga, kita benar-benar enjoy dengan alam. Kalau nak berenang menghilir sungai pun boleh bersama guide. Penting guide ni sebab arus boleh tahan deras.


Aku bukan menyelam.

Ada banyak resort sepanjang laluan ini.


Tengok omputehs tu 

Dari River Kwai Jungle Raft kami naik ke Mon Village. Orang Mon ini berasal dari Myanmar tetapi sebahagiannya telah berasimilasi dengan masyarakat Thai. Mereka peramah, hidup sederhana dan sudah terbiasa dengan kehadiran pelancong asing. Mereka merupakan masyarakat minoriti di perkampungan kecil di Kanchanaburi. Kaum wanita Mon pula sering memakai bedak sejuk di muka. 

Kami dibawa melihat gajah dan sebuah sekolah hujung minggu di sini. Takdelah rasa nak naik gajah di sini sebab di Taweechai Elephant Camp lebih menarik. Orang-orang Mon hidup sederhana tetapi masih kaya budaya. Sekolah hujung minggu yang kami lawati itu sangat asas untuk pelajar pelbagai peringkat umur. Banyak bendera digantung menandakan sumbangan yang diterima dari negara-negara terbabit. Elok rasanya jika dapat dibawakan pensel warna/peralatan melukis/permainan menguji minda jika anda ke sini. Sekolah ini mengingatkan aku kepada sekolah tadika aku di Kuching dulu. Laaamaaaa dulu... pandai juga aku membaca walaupun sekolah aku buruk (hanya kengkawan yang bersekolah di situ je tahu heheh...). Sweet memories after all.












BER-MUD SPA

Selepas makan tengahari kami dibawa ke Rock Valley Hot Spring & Fish Spa untuk menyerikan muka dan badan. Aku cuma memakai lumpur di muka saja... kalau dah lumur di badan kena berkemban. Takkan nak berkemban... haru.

Ada 12 hot spring pool di sini diantaranya chinese tea, mulbery tea, Babbler's Bill herb pool dan Thai herbal pool. Ada juga mineral water pool at room temperature dan ada juga yang agak panas 38-42C. Di "onsen" ini tak boleh berbogel ye... jangan ko togel je ke hulu ke hilir nanti.

Phu Klon (Mae Hong Son)
Phu Klon bermaksud sumber lumpur panas bersuhu 60-140C. Lumpur ini bersih, tidak berbau sulfur dan dikatakan memiliki mineral yang bagus untuk kulit dan peredaran darah.



Orang lain lumur hingga ke dada, aku setakat muka je. Rasa muda 10 tahun, cekang je muka.

Fish spa. Ikan-ikan kecil ini akan menggigit kulit mati kita tu. Yang kecil ok lah, gigitan ikan yang selebar dua jari tu terasa geli juga hehehh... (sumber google)


Untuk reservasi, sila hubungi emel di bawah:

Rock Valley Hot Spring & Fish Spa
1054/4 New Petchaburi Road
Makkasan Ratchtavee
Bangkok 10400
Tel : +66 2 2517552, 2517494
Emel : rkvh@bkk2000.com
Website : www.riverkwaivillage.com


Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free