Me with celebrities...ahakkss!!

Jangan tak tau aku dpt bergambor dgn celebs nih...bukan penyanyi bukan jugak pelakon handalan..tp berkaitan dengan apa yg aku minat dan sedang kerjakan. Kena panggil celebs lah sbb ramai yg kenal or at least satu kelompok manusia kenal mereka.
(pls ignore the quality of the photos ya bcoz when we uploaded it to the blog of course it will automatically resized. Furthermore i'm just using the built-in flash and some of it just using the available lights in order not to disturb the speaker/situation)


Cuba teka siapa dia?



jeng jeng jeng....!!

Udey n me


Sesi tambah ilmu


Mr Bazuki - Reuters photog


Heyyy...he is looking at my camera!


Shamshahril- working for European Press


Che Mat- photography lecturer at MMU


Sebenarnya dah amik gmbr kat dlm auditorium but tak comey so we take a few more shots kat luar pulak


 Teh tarik time..blh tanya macam2. Dapat gak aku nengok buku Udey tu. Dia mmg berbakat. His service not cheap hokey.....


Yg membelakangkan aku tu, yg baju belang merah dgn sblh dia tu kwn2 aku tp tarafnya semi-celebrity lagi sbb bila terserempak dgn org je, "mcm pernah nampak tapi kat mana ek?" hahahahah....


A very well known photographer- Saiful Nang. Picture taken a yr ago during one of his seminar.

Ni aje?? Dgn Hasnudin Abu Samah  pun ada tp tak kuasalah aku nk mencarinya.Okay lorrr..its a good start for me. Kwn2 aku kata "rajin nko ye pg seminar"...sebenarnya byk seminar yg aku tak dpt ikut sbb kosnya yg tinggi, masa yg tak kena dan ada jugak sbb penceramah tu kurang meyakinkan aku.
Kalau artis hiburan Msia nih aku teringin nak bergambar dengan:

1) M Nasir, sebab? Dia manusia hebat! Hasil kerja2 seni dia sapa berani kata tak bagus? Dia boleh menyanyi, berlakon, mengarah, melukis, bapa moden yg masih mengekalkan ciri2 asli Melayu dan byk lagilah yg aku kagum. Dan dia jugak tak byk propa maknanya kalau bercakap bila perlu, diamnya berisi. Kisah keluarga disimpan utk diri sendiri.

2) Siti Nurhaliza, sebab? Dia pun hebat jugak w/pun dikata ngambik laki org..hmmm...jodoh ek? Takpelah bukan laki aku. Lagipun takkan nak kawin dgn bdk grad U yg ada hutang PTPTN kot? Hehehhehe...jgn marah ye, kena terima kenyataan. Kalau pendapatan dia RM40k sekali nyanyi gaji ko 3k sebulan mana nak lepas bayor Micheal Ong dgn Jimmy Choo tu yang oooiii.....dia mungkin tak byk makan tapi dia byk shopping, camana nak tanggung kalau makan gaji?

Pencapaian dia mengkagumkan. Mcm mana nak jadi manusia hebat mcm dia org ni? Dah tentunya byk yg perlu dikorbankan...zaman remaja, menelan tohmahan, sanggup bekerja keras, bla..bla..bla.... Dulu masa mula2 nak naik masa dijaga dek abgnya ada guidelines yg dibuatnya tak sama selera dgn media tmpatan, yg aku ingat dia tak nyanyi kat kelab mlm, tak bergambar saja2 dgn artis lelaki, tak pakai seksi, tak menjaja kisah peribadi sendiri.....tp at the end of the day cuba tgk hasilnya. Ko ingat pengiklan ndak ke artis2 yg kontroversi? Heiiii.....buat malu syarikat jer. Pada aku dia ni tak lah cantik sangat tapi menarik dgn kulit yg mulus dan sihat. Dah cuba Simply Siti?

3) KRU, sebab? Nilai keusahawanan yg ada pada depa. Kalaupun u all tak minat n tak suka depa harusssss terima hakikat mereka hebat dlm business. Cara mereka sama mcm pemikir dlm astro yg berterusan memikirkan rncgan2 baru yg bervariasi w/pun diulang2 byk kali. Aku ingat lg depa kata yg depa nak berjaya dlm perniagaan mcm pakcik depa yg jadi jutawan dlm usia muda. The've achieved it (w/pun tak ngaku). Kalau dah ada kete kepala lembu tu ingat skt2 ke duitnya? Yusry..yusry..jejaka idaman Malaya...muah muahhhh...

4) Sheila Majid, sebab? Aku mmg minat bangat dgn dia dulu kuni dan selamanya. Lagu2 dia byk yg aku hafal w/pun dah bertahun2 tak klr radio.

5) Amy Search, sebab? Yelah...sapa lagi rockers yg unggul selain dia kannn...lg pun kelihatannya ada perubahan pada diri dia.
6) Anuar Zain pun mau jugak tp tidaklah aku akan memeluk dia mcm org2 lain tu, berpada-padalah ye, jaga kesopanan dan kesusilaan. Dah lupa ke Rukun Negara?

Lain2?....Lain2 artis fofular tu kalu terserempak dan aku bermuka tebal pada waktu itu aku bergambor jelah, peluang mungkin tak dtg 2 kali ye tak? Jgn kena tempelak sudah.

Note
Aku ada gmbr M. Nasir, CTN n Amy Search tp malangnya takde muka aku kat sblh

IKLAN- FLAT UNTUK DISEWA

Sebuah flat di Section 8, Shah Alam untuk disewa (arah ke Bukit Cherakah)

Kemasukan : Awal Disember 2010
Jumlah bilik/bilik air : 2/1
Keluasan                : +- 600 kps
Fasiliti                    : katil, tilam, almari pakaian, meja makan, dapur memasak, peti ais, mesin basuh
Sewa bulanan        : RM600
Deposit                 : RM1200 + RM150


Nota:

Sesuai untuk yang bujang sbb ada katil double decker. Student sedang sibuk mencari rumah sekarang ni jadi.....siapa cepat dia dapatlah!

Kena himpit!

Last week pg KL smlm pun kena pg KL jugak. Hmmm kalu takde hal takde pasallah aku nak kesana. Yg smlm naik train. Since Seremban last stop jd dptlah aku pilih2 tmpat ddk sbb byk kosong, bkn waktu puncak.

Al kisahnya ddklah sorang mamat berketayap biru ni sblh aku. Mula2 okay je walaupun dia mengangkang kemain besar lagi. Lps tu bila ada org ddk sblh dia, dia mengensot sikit lagi kat aku. Makin lama makin bergesel heiiii.....bila dah dkt nak spai KL dah aku pun naik lenguh kaki mengepit jer...."boleh ke sana sikit tak?!". Blh pulak dia pg jauh skt. Hampeh betoll!! Rupa2nya amoi n nyonya yg ddk bertentangan dgn aku dok pandang je dr tadi. Hampeh mmg hampeh! Buat rosak mood aku je.



Lps memberi arahan yg patut2 pada tokey kedai gambar tu aku pun berhajat ke Low Yat Plaza utk mengabihkan masa 3 jam sblm dtg balik ke kedai tu. Ingatkan nak naik teksi yg tulis bermeter tp pakcik tu cakap RM10 blh? Ni lagi satu hampeh. Tu yg kekadang aku menyampah dgr rintihan depa ni...bukannya takde pelanggan tp nak cari pelanggan yg boleh dicekik. Pernah aku tgk dlm tv wartawan tv3 interview srg apek drebar teksi ni ttg pendapatan/penumpang dia, apa dia cakap? "Mesti ada olang naik teksi punya kalau kita bergerak. Kalau tunggu saja tak dpt la..". Dah la time aku nak naik tu org blm klr lunch lg. 2 kali mood rosak. Kat Indon nun ada 2 syarikat teksi yang reliable Bluebird n Gemah Ripah, kat sini takde ke?

Sudahnya aku naik LRT dr Plaza Rakyat-monorail Hang Tuah-Imbi. 1 stop pun makan RM1.20 apa ke mahal Msia ni. Aku ingat lagi dulu naik tube dr Hethrow Airport ke Willesden baru 3 pound something jer. Jauh jugak tu. Kalu hang convert ke dt Msia mmg la mahai tp just imagine kalu kita ddk kat sana. Hmm..merepek dah aku ni sbb geram. Duit yg dpt save skt tu aku beli card reader yg baru. Apa raa card reader Apacer yg aku beli thn lps tu dah rosak dah yg SD card nya. Buang dt aku je 20 hengget lebih. This time beli yg harga RM9 je hrp2 thn lama sbb ni dah yg ketiga. The 1st one dah out dated tak blh baca memory card yg terkini. Cepatnya teknologi ni...

Sabah - Old n new photos randomly

Ada tmpt yg aku pergi in 2008 tp tak singgah in 2010. Ada tmpt yg planned nak pg lg tp tak jadi sbb props (anak2) takde. So aku tempek sikit2 buat motivasi n reference. By the way, trip aku kali ni aku dah booking exactly a year ago, air tix only RM80 for 2 persons.

Gambar2 masa pregnant dgn anak2 beserta dgn blur dan tak cun tu in 2008 sbb guna PnS camera dgn service amateur photographer hihhihi....

Baca tak entry yg ada "open air toilet" toilet tu? Ini gambar dr Kinabalu Park.


Kinabalu Park has a larger car park this time. Food a the restn also resonably priced.


Balsam Cafe in the Kinabalu Park area. Tak try pun


In the War Memorial, Kundasang




If u hv unlimited money to spend u can stay at Meridien, Promenade, Sutera Harbour, Nexus Karambunai and so on but if not u may stay at various budget hotel such as this "A&J" which is situated in front of Phillipino Market. Pls bear in mind Sabah received a lot of tourist yearly. With UMS having their convo day each yr prior booking highly adviseable if u come in groups.



Masjid terapung Likas



Masjid Kota Belud


 Kalau nak tgk mcm2 jenis 4WD pegi le Sabah. Ramai org berduit kat sini wehh w/pun negeri termiskin kat Msia nih. Disebabkan bentuk mukabuminya ramai yg guna 4WD, nak jumpa kapcai susah skt. Mcm mana blh jadi termiskin...atas gunung, dasar laut, darat semuanya mengagumkan. Sabah mcm Terengganu byk yg menarik utk dilawati.



Ni lagi..


 Lagi..


dan lagi..



Akuarium kat UMS




Masjid UMS
 


 Lok Kawi Wildlife Park. Gila penat aku bawak perut masa ni


Masjid teraoung Likas. Masjid negeri pun cantik tp tak sempat nak amik gambar. 



Bgnan Yayasan Sabah



Nexus Karambunai. Kalau budget besar berehatlah kat sini...mmg best! Tourist from Korea n Japan sometimes charter flight just to rest and play golf here.







Lagoon Park, Karambunai





Kalau bawak anak jgn lupa ke sini..Poring Hot Springs. Tgk anak aku tgh melompat tuh



Happy moments





Nak berendam air panas kat sini pun blh





Ni pun kat Poring jugak



Aku buat promo percuma utk Kinabalu Pine Resort. Kalau bagus kena kata baguslah ye dok? Xtra bed baru RM10 jer





Masa kat LCCT aku suka perati kasut org. Mat saleh ni kasut dia org bersih je maybe sbb tmpt dia org tak berlopak mcm kita kut. Lagipun pattern2 kasut kekadang takde kat Msia ni.

Nike 


Yonex n Adidas


Tak tau brand apa. Hari tu aku dah plan nak pinjam sandal anak aku yg mcm ni but at the last moment masa drebar dah spai dpn rmh "dah tanggal la dpn dia mama...!". Huh! Aku pun tak mengecheck awal2.


Wooo wooo...bergaya beb!

Habislah sudah cerita Sabah kali ni. Tunggu aku pegi sekali lagi utk lokasi n cerita baru ye. Sorry, takde cerita ttg shopping complexes- tak msk dlm senarai tmpt2 yg nak dilawati walau kemana pun aku pergi kat Msia ni. Pada aku la kan kalau nak shopping lbh baik kat KL, nak yg moderate atau high end semua ada just name it. Tepuk je dada tanya poket.

Lapar...

Tags
2.20am la ni...

Sedang dok layan fb n myblog nih aku terbau ikan masin. Mak aiii...... lapor weh! Sapa la yang baru balik kerja shift petang ni? Aku dah la tengah diet ni nak muatkan diri dlm jeans Levi's yg dah 5 taun tersimpan.

Sabah - Day 5...Our last day in KK

On this visit kita tak jengah dah Pasar Filipina, we're more focus on what we want to see and buy. Pagi2 pegi pasar beli ikan bilis ten straight to Jamilah Jewellery. Now they've opened 2 shops close to each other. Yg lama barangan yg biasa2 dgn harga yg biasa2, the new 1 barangan yg lbh exclusive with the handicraft shop at the 1st floor. Mcm2 ada tak perlu nak ke tempat lain lg dah.

If u wanna buy ikan bilis or coffee u're adviseable to buy it at the market rather than shopping area sblh Pasar Filipina tu, lbh murah rasanya.



Org semenanjung kalau dtg KK tak sah kalau tak melawat si Jamilah ni. Aku yg dtg kali ke2 pun tak lps peluang. Actually nak beli kiriman org jer tp aku beli sekali souvenir utk anak2 aku almaklum dah hujung thn...nt nak hadiahkan cikgu itulah cikgi inilah



Bergambar dgn hati yg puas. Aku dah demam dah masa ni tak larat nak merayau ke tmpt lain




Masa kat airport yg kecik tu aku amik gambar skt2 je selebihnya tersandar sbb demam. Yg kelakarnya aku blh baca flight 18:55 tu as 4.55 so awallah kita ke airport. Sudahnya call balik host kita yg masih atas jalanraya minta jemput bawa balik. Apa ke mengong kepala aku. Nasib baik rumah dekat.


Sampai di rumah den bermulalah episod sedih dan tak larat mengharung demam beserta cirit-birit yg teruk spai hantar hospital.

Anyway aku belum jemu ke Sabah specifically Kundasang and planned to go there again with our children.

Proud to be Malaysian!




Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free