Berkelah di Ulu Bendol

Ahad lepas famili mak teh, maksu n uwan ajak aku join depa picnic kat Ulu Bendol. Masa Amir sms i just ignored and never tell my children. Kalau tak kecoh la. Sejam lps tu makteh pulak call "jom la ke sini bla bla bla". Since aku dah siap masak so tapau la. Mcm makcik2 lak siap bawak bakul bagai. Anak2 punya la suka main bola dlm air. Si kecik Azmin pun tak mau kalah, tk naik2 even dh menggigil. Tapi sayangnya tak bawak kamera sbb org rumah tak ikut sekali-kono kojo! Camana lak aku nak mengendong kamera yg berat tuh dgn bakul nasi dan bdk kecik sekali?

next time..next time..

Migrasi air di Shah Alam

Last Saturday ada majlis "migrasi air dari meter pukal ke meter individu" di Shah Alam. Since i'm staying jauuuhhh so i asked my tenant to represent me with all the documents needed by the gomen people.

Hari ni my tenant says "kak, dia orang mintak Perjanjian Jual Beli Rumah @ tukar hakmilik yang ada pengesahan lawyer". Apa ke bengong depa ni? I've given sume yg dia ndak mcm dlm surat hari tu. Dah aku beli rumah lelong mana ada S&P, contract letter tu je la yg dah disain dek auctioneer. Adoii..letak la org yang paham utk bertugas. Ni kan dah menyusahkan aku kena pg ke sana jugak. Habis la duit aku 60 hengget nanti (minimum tu). Dah le tgh sesak menagih payment nih..

Pilihanraya kecik Hulu Selangor

BN menang ! Gumbirakah aku? Sedey? Atau biasa-biasa je?

Musim2 election biasanya aku tak beli sokkabar (uwan den cakap "newspaper") sbb citenye sama je..puji..kutuk..buka pekung org..bla bla. Fungsi sokkabar ni ni always berita, isu semasa dan yg sewaktu dengannya. Dulu2 dr sokkabarlah mcm2 skandal politik, business, iklan kita blh dpt tahu but now? Propaganda and gossip je lebih. Tak caya? Cuba beli sokkabar hr Ahad, yg kecik tu sume cerita artis, tak gitu?

Now aku subscribe The Sun je (eh, promo le pulak) sbb:
1) murah giler 30sen jer
2)iklan Air Asia mesti ada kat situ (promo lagi)
3)kat situ ada apa yg aku mahu tahu eventhough tk berapa berkenan dgn one of the top writer. Sometimes i feel that he's racist and dot dot dot.. BUT i always get the news from the internet -fast and plenty of choices. Org muda bro..

Halluuu...

Askm and good afternoon everyone.

Its only now that i manage to create my own blog. Very happy maa.. Apa yg aku nak membebel hari ni yek?

Tgh aku sibuk2 surfing baca n komen kat fb kengkawan (i really love the technology yg blh bt aku jumpa blk kengkawan yang dah lama terpisah), my son 'ain lam ya' turun dr van sekolah trs kata "mama, ada budak pompuan kat sklh tadi tak pakai tudung lepas tu kita letak la songkok kat kepala dia!". Wahhh...kasonye nko tarbiahkan budak tu. Mak tak ajar cenggitu nak. Budak tetap perangai budak so natural tak mcm org beso, ye tak? Ckp lbh2 nt org kecik ati, kalo tak ckp lak kita yg makan ati. So buat2 bodo je la yekk..

Google+ Followers

Followers

Ping Blog

Blogged.my

Blogged.my

blogr.my

Auto Ping

Ping your blog, website, or RSS feed for Free